Lapin hiihtokeskusten kasvu ylitti odotukset

Lapin hiihtokeskusten kasvu ei hyydy. Matkailijoita virtaa pohjoisen hangille odotettua paljon enemmän. Vauhti on niin huimaa, etteivät lähivuosille odotetut jätti-investoinnit välttämättä edes riitä tyydyttämään kysyntää.

- Lisääntyvät puheet matkailualan investointien ylikuumenemisestä eivät täällä näytä pitävän paikkansa. Kasvu on jatkunut toistakymmentä vuotta ja tahti on edelleen sama, sanoo Levin Matkailun toimitusjohtaja Jussi Töyrylä.

Hänen mukaansa budjetit rakennettiin kymmenen prosentin kasvulle, mutta nyt vauhti näyttää jo 22 prosentin lisäystä edelliseen kauteen verrattuna.

Levillä mökeissä ja hotelleissa on kaikkiaan noin 21 000 vuodepaikkaa. Eritoten hotellien 2 000 vuodepaikan osuus näyttää liian vähäiseltä. Kysyntä ylittää selvästi tarjonnan. Tiedossa olevat investoinnit nielevät noin 450 miljoonaa euroa.

Ylläksellä vauhti on samaa luokkaa. Ylläksen matkailuyhdistyksen toimitusjohtajan Tiina Walin-Jatkolan mukaan vuotuiset investoinnit ovat yli sata miljoonaa euroa. Tavoitteena on kolminkertaistaa yöpymisvuorokaudet nykyisestä noin kahteen miljoonaan kymmenessä vuodessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.