Lapinlahdelle ei sittenkään isoa juustolaa

Valion suunnitelmat rakentaa juustolinjasto Lapinlahdelle eivät toteudu.

-Uutta isoa juustolaa ei tule. Kapasiteetin kasvattamista haetaan vanhaa linjastoa kehittämällä, juustojen tuotantojohtaja Karl-Magnus Lindfors sanoo.

Tarkemmissa laskelmissa on käynyt ilmi, että uuden juustolan rakentaminen ei olisi kannattavaa suhteessa kustannuksiin. Lindforsin mukaan suunnitelmien hyllyttämisellä pyrittiin liiketoiminnan kannalta järkevimpään ratkaisuun.

-Nykyisessä juustolassa on vielä käyttöikää jäljellä, hän sanoo.

Investointi olisi maksanut yli sata miljoonaa euroa ja se olisi nostanut juuston tuotannon 27 miljoonasta kilosta 50 miljoonaan kiloon. Suunnitelmissa ollut jauhelinja toteutuu ja sen rakentaminen alkaa tänä vuonna.

Kokonaisinvestoinnin arvo kuitenkin tippuu noin puoleen, 55 miljoonaan euroon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.