Lentokentän ostajaehdokas yllätti Varkauden

Varkauden lentoaseman toiminnan jatkajaksi on tarjolla yksityinen yritys, joka on kiinnostunut myös itse reittilentotoiminnan harjoittamisesta.

Lentoliikenteen palveluja tarjoava Airline Management Technologies ALMT Oy on Yle Uutisten mukaan halukas ostamaan Joroisissa sijaitsevan lentoaseman ja aloittamaan jälleen reittiliikenteen Helsinkiin. Yritys selvittää 34-paikkaisen potkuriturbiinikoneen sijoittamista Varkauteen.

Yrityksen avaus yllätti Varkauden toimijat, mutta sitä pidetään myönteisenä.

– On positiivista, että kenttä kinnostaa. Nyt olisi olennaista päästä nopeasti tekemään selvitystyötä ja neuvottelupöytään myös tämän uuden kumppanin kanssa, sanoo Jarkko Karvinen, Keski-Savon Teollisuuskylä Oy:n toimitusjohtaja ja Varkauden kauppakamariosaston puheenjohtaja.

– Tässä vaiheessa on vaikea ottaa kantaa, kun tietoa ei ole enempää. Mutta tämä on mielenkiintoinen ajatus, joka on selvitettävä, toteaa elinkeinoyhtiö Navitas Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Jouko Laitinen.

– Kaikki kortit on käännettävä, kun lentojen kanssa töitä tehdään. Aika viimeisillä hetkillä tässä ollaan.

Varkauden seutu yrittää vielä saada Finavia Oyj:n pään käännetyksi. Finavia ilmoitti maanantaina lopettavansa kaikki Varkauden kentän toiminnot vuodenvaihteessa.

ALMT:n ideana on tavoitella maakuntakentille kannattavuutta perustamalla yhteinen etälennonjohto Varkauden, Mikkelin ja ehkä Lappeenrannan lentoasemille, yhtiön toimitusjohtaja Markku Roschier kertoi Yle Uutisille.

Varkauden kaupunki on varannut lentoliikenteen tukemiseen ensi vuodeksi 400 000 euroa. Yhdessä Joroisten ja seudun yritysten kanssa päästäneen 600 000 euroon. Myös valtio voi yhä osallistua lentojen ostamiseen.

Julkinen tuki ei kuitenkaan tule automaattisesti, vaikka yritys hankkisi Varkauden reitille koneen. Säädökset ovat vaatineet ostoliikenteen kilpailutusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.