Liiketoimintakauppa: Enfon taloushallinnon ulkoistuspalvelut Administer Oy:lle

Taloushallinnon palveluyritys Administer Oy ostaa enemmistöosuuden taloushallinnon ulkoistuspalveluita tuottavasta Enfo Oyj:n tytäryhtiö Enfo Partner Oy:stä. Osapuolet ovat sopineet, että yrityskaupan hintaa ei julkisteta.

– Enfolla ja Administerilla on jatkossakin lukuisia yhteisiä asiakkuuksia. Tulemme tekemään tiivistä yhteistyötä. Taloushallinnon palveluihin erikoistuneella Administerilla on erinomaiset edellytykset kehittää talouspalveluita. Enfo puolestaan keskittyy tuottamaan it-palveluita, sanoo Enfon toimitusjohtaja Arto Herranen tiedotteessa.

Enfo jää kaupan jälkeen yhtiön vähemmistöosakkaaksi vajaalla 20 prosentin omistusosuudella. Samassa yhteydessä osapuolet ovat sopineet merkittävästä yhteistyöstä.

– Tämä yhteistyö vahvistaa Administerin asemaa yhtenä taloushallinnon suurimmista toimijoista. Olemme innoissamme mahdollisuudesta saada käyttöömme uutta osaamista erityisesti toiminnanohjausjärjestelmistä ja energia-alan yritysten tarpeista. Kaupan myötä Enfo Partner ottaa käyttöön uuden toiminimen Administer Partner. Panostamme etenkin keskisuuriin ja suuriin yrityksiin, sanoo Administerin toimitusjohtaja Peter Aho.

Enfo on myös ulkoistanut oman taloushallintonsa sekä Suomessa että Ruotsissa Enfo Partnerille aiemmin tänä vuonna. Enfo Partnerin palveluksessa on noin 50 henkilöä Espoossa, Kuopiossa ja Kajaanissa. Administerin 300 taloushallinnon ammattilaista työskentelevät jo 20 paikkakunnalla ympäri Suomen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.