Lujabetonille uusi korkeakapasiteettinen valmisbetonitehdas Ouluun

Lujabetoni investoi uuteen korkean kapasiteetin valmisbetonitehtaaseen Oulussa. Uusi tehdas rakennetaan Oulun nykyiselle tehdasalueelle. Oulun valmisbetonitehdas on neljäs Lujabetonin rakentama valmisbetonitehdas kahden vuoden sisällä ja sen kustannukset ovat lähes neljä miljoonaa euroa.

Lujabetonin uusi valmisbetonitehtaalla on tarkoitus varmistaa toimitukset valmisbetonin kasvavaan kysyntään Oulun alueen markkinassa. Uusi tehdas mahdollistaa myös Lujabetonin uusien valmisbetonituotteiden tekemisen Oulussa.

Tehtaan varsinainen rakentaminen aloitettiin tammikuussa ja sen on määrä olla valmis kesällä 2019.

– Uudet tehdashankintamme ovat tarkkaan harkittuja strategisia päätöksiä. Olemme hyvin mielissämme, että nyt uuden tehtaan myötä pääsemme nykyaikaistamaan betonin valmistusta sekä saamme kipeästi kaipaamaamme lisäkapasiteettia Ouluun, kertoo Lujabetonin yksikönjohtaja Juha Kinnunen.

Uuden betonitehtaan laitetoimittaja on suomalainen Steel-Kamet Oy Kalajoelta.

Uudessa tehtaassa on esimerkiksi ekologinen pesuveden käsittelyjärjestelmä, jonka ansioista autojen pesuvedet kierrätetään suljetulla kierrolla takaisin prosesseihin, uudelleen pesuvedeksi ja betonin valmistukseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.