Lukijoiden muistoja suosikkitossuista: "Tossun pohjaan on kulunut kirkuva naama"

Monilla on Reinoista ja Ainoista lämpimiä muistoja.

 

Alun perin käytin niitä pihan poikki taloyhtiön saunaan mennessäni. Muutama vuosi myöhemmin sujautin Reinot jalkaan, kun lähdin synnyttämään. En taipunut enää laittamaan muunlaisia kenkiä.

Kaisu, 39

 

Ensimmäiset punaiset SDP:n logolla brodeeratut Reinot ostin Joensuun puoluekokouksesta vuonna 2010. Punaisia käytän Lieksan kodissa ja pinkkejä Joensuun kodissa sisätiloissa. Tädille ostin 90-vuotislahjaksi oranssit Reinot ja ne nähdessään muut sukulaiset pyysivät minua ostamaan heillekin Lieksan tehtaanmyymälästä eri värisiä tossuja.

Päivi, 46

 

Tilasin Reinokaupasta varmaan neljät erilaiset Reinot (pistokkaat, tennarit, varrelliset tennarit sekä miesten pistokkaat) jouluksi 2014. Nyt tilasin satsin uusia, jos vaikka niitä ei enää kohta saakaan. Varsinkin tennarit sekä varrelliset tennarit herättävät usein kysymyksiä, että mistä noita saa.

Sartsa, 50 (kuva)

 

Reinot saatuani ne olivat käyttökenkäni yläasteelta lukioon kesät talvet. Mopollakin ajoin ne jalassa. Ne ovat niin helpot laittaa jalkaan ja ei tarvitse pelätä että ne menevät likaiseksi. Kyllä minulle on sanottu että ovat ”nuhjuisen näköiset” ja että ”eivät sovi tilanteeseen x”, mutta jossakin vaiheessa pidin sitä jopa omana tavaramerkkinäni. Kovassa käytössä ovat olleet ja se näkyy: toisen tossun pohjaan on kulunut kirkuva naama.

Never gonna give you up, 19 (kuva)

 

Sain lahjaksi Lieksan kaupungilta toimittuani Vaskiviikon taiteellisena johtajana 20 vuotta. Ovat erittäin uniikit.

Jouko Harjanne, 56 (kuva)

 

Toiset on Pankakoskella kesäkodissa ja toiset Espanjassa talvipesässä. Koira vähän näiden kestävyyttä koetteli, mutta mitäs ne pienet viat kommeessa!

Merja, 71 (kuva)

 

Sain viikko ennen konkurssiuutista punaiset Ainot mieheltä lahjaksi.

Marja, 54

 

Reinon sain reilu vuosi sitten ollessani 5 kuukauden ikäinen. Se oli kuulemma jo liian kulunut ja nuhjuinen palvelijalleni, jolla ne olivat olleet kahdeksan vuotta käytössä. Minusta tossu on vielä aivan käyttökuntoinen ja ennen kaikkea tossu minun makuuni. Tossuani käytän yleensä ravisteluun, viskelyyn ja pureskeluun. Joskus saatan myös ottaa pikkutirsat sen päällä.

Dina-koira (kuva)

 

Tossuja käytän melkein missä vain: roskien viemisessä, kun nukutan vauvaa pihalle, puita hakiessa, haravoidessa, maalaamisessa ja ovat ne olleet jalassa jopa kauppareissulla.

Piia, 27 (kuva)

 

Siniset Reinoni sain synttärilahjaksi keilaseuraltani marraskuussa 2009. Ne oli tehty tilaustyönä Lieksassa. Niissä on kärkiosassa keilapallon ja kahden keilan kuvat. Aivan upean näköiset. Käyttö on hyvin säästeliästä niin kotona kuin seuran tapahtumissakin. Harmi ettei Reinot jalassa pysty kuitenkaan keilaamaan.

Veke, 79 (kuva)

 

Asuntoautossa Aino-tossut ovat korvaamattomat. Niillä on hyvä tepastella leirintäalueella ja mukavasti lämmittävät jalkoja iltaruokaa terassilla syödessä.

Marianna, 48

 

Sain Ainoni lahjaksi työkavereiltani kun tulin ensimmäisen kerran mummoksi kohta 20 vuotta sitten. Tossuja käytin ahkeraan ja ne kuluivat puhki. Siihen aikaan ne eivät olleet vielä ”muotitossut” vaan mummotossut. Ensimmäinen mummotettavani on nyt ”isänmaan palveluksessa”.

Rinkeli, 64

 

Olin ulkomailla vaihdossa 3 kk, ja Reinot matkasivat mukaan myös sinne kotikengiksi.

Nippe, 31

 

Viimeisin hankinta sekä miehelle että minulle olivat mustat Mersureinot, jotka ostettiin autokauppa Vehosta.

Jaana Nurminen, 59 (kuva)

 

Reinot ovat minulle enemmän kuin sisätossut. Reinot jalassa voi kiireen unohtaa.

Jussi, 52

 

Perin vaaleanpunaiset Reinot mummoltani hänen kuoltuaan.

Mummon tossu, 29

 

Joka paikassa. Kaupassa, töissä jne. Kävinpä ne jalassa Nizzassakin.

Lieksalainen, 28

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Konkurssiuutinen sai verkkokaupan polvilleen – Reinojen ja Ainojen värikäs tarina on taas uuden edessä