Maailman nuorisotyöttömyys pahenee

Talouden taantuma pahentaa nuorisotyöttömyyttä tänä vuonna, varoittaa Kansainvälinen työjärjestö ILO. Järjestö ennustaa, että työttömien 15-24-vuotiaiden määrä nousee tänä vuonna yli 73 miljoonaan.

Työttömien osuus työelämässä olevien nuorten joukosta nousee 12,8 prosenttiin. Nuoret joutuvat työttömiksi yli kolme kertaa useammin kuin vanhemmat työntekijät. Tilanne on erityisen paha EU-maissa, Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa.

EU:ssa ja muissa teollisuusmaissa nuorisotyöttömyys on noussut keskimäärin 18,1 prosenttiin. Kriisimaissa kuten Kreikassa ja Espanjassa se on ylittänyt 50 prosentin rajan.

Monet Euroopan nuoret joutuvat tyytymään pätkä- ja osa-aikatöihin tai tekemään töitä joihin he ovat ylikoulutettuja. Sen myötä heikommin koulutetut nuoret syrjäytyvät työmarkkinoilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Olvin ja Ponssen tuloskehitys parempi kuin pörssissä keskimäärin – kassavirta-analyysin tulos yllättää myönteisesti

Arto Tiitinen arvostaa yritysten ristiinpölytystä – "Välillä on hyvä heittää aivot narikkaan ja kuunnella metsän huminaa"

OP Pohjois-Savo lyhentää Leppävirran, Nilsiän, Siilinjärven ja Suonenjoen konttoreiden aukioloaikoja

Yhdysvallat ja Kiina pääsivät sopuun kauppaneuvotteluissa: sunnuntaille kaavaillut tullikorotukset peruuntuvat, Kiina lisää maataloustuotteiden ostoja

Bloombergin ja Financial Timesin lähteet: USA ja Kiina päässeet sopuun kauppaneuvotteluissa

EU jatkaa Venäjä pakotteita ratkaisuyrityksistä huolimatta

Euroopan keskuspankki mallaa strategiaansa ilmastokriisin vaatimuksiin – Lagarde piti talouden työkalupakkinsa avoinna ensiesiintymisessään EKP-pomona

Kasviliha-sanasta puhkesi riita, josta sanan lanseerannut Pouttu toivoo nyt hallinto-oikeuden ratkaisua: "Kasvilihasta voisi tehdä uuden hedelmälihan"

Naisjohtajien määrä suomalaisten pörssiyhtiöiden johdossa uuteen ennätykseen – kehitystä tukee aiempi nousu liiketoimintojen johtopaikoille

Yhdysvaltain keskuspankki ei kajoa nykyiseen ohjauskorkoon

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.