Maitomaa investoi 10 miljoonaa maidonjalostukseen ja uusiin tuotantotiloihin

Suonenjoella sijaitseva meijeriosuuskunta Maitomaa satsaa maidonjalostukseen noin 10 miljoonan euron investoinnilla. Maitomaa investoi uuteen, tehokkaaseen tuotantotilaan, joka nousee nykyisen tuotantolaitoksen viereen Suonenjoella.

– Ajat maitomarkkinoilla ovat haasteelliset, mutta sen vuoksi haluamme turvata kilpailukykymme myös tulevaisuudessa. Uuden laitoksen päätuotteina tulevat olemaan erityisesti vientiin suunnatut, mukaan otettavat kuluttajatuotteet, Maitomaan toimitusjohtaja Mikko Sairanen sanoo.

Tuotantokapasiteettinsa kasvattamisen myötä osuuskunta tähyää entistä enemmän vientimarkkinoille myös niihin maihin, jotka vaativat tuotetoimittajalta erityisen paljon. Vientiluvat saadakseen toimijan on täytettävä vaativimmatkin kuluttajatuotesertifioinnit.

– Meillä on kokemusta viime vuosilta viennistä esimerkiksi Saudi-Arabiaan, ja tulemme jatkamaan sillä suunalla uusien vientimaiden kartoittamista. Myös niin sanotusti pienemmät markkina-alueet ovat riittävän suuria suomalaisille yrityksille, koska niissä väestömäärä on moninkertainen Suomeen verrattuna, Sairanen lisää.

Laitosinvestoinnillaan Maitomaa turvaa tuotantonsa muutamaksi vuodeksi eteenpäin. Tuotantolaitoksen rakentaminen on tarkoitus aloittaa vanhan energiakeskuksen purkamisella kesän 2018 aikana, ja uusien tilojen rakentaminen alkaa lokakuussa. Sairanen lupaa, että investoinnin myötä Maitomaa tulee tekemään rohkeita, totutusta poikkeavia avauksia kuluttajatuotesektorilla.

Osuuskunta Maitomaa on Suomen kolmanneksi suurin maidon jalostaja, joka on toiminut vuodesta 1915 saakka. Osuuskunnan tuottajina on noin 180 maidontuottajaa. Osuuskunnan liikevaihto vuonna 2017 oli 53,6 miljoonaa euroa.