Marjahaan liikekiinteistöön Iisalmessa kaavaillaan lauantaitansseja

Niina Styrmanin yritys Kenkäliike.fi on uudistunut nopealla syklillä. Kivijalkamyymälän paikka ehti vaihtua Iisalmen keskustassa muutamaan otteeseen ennen kuin yritys muutti Marjahaan liikekiinteistöön elokuussa. Siirron syy oli verkkokauppaan panostaminen.

– Tilat ovat täällä hyvät siihen. Verkkokaupasta tulee jo 90 prosenttia liikevaihdosta.

Marjahaan liikekiinteistössä on yhteensä yli 10 000 neliötä. Kiinteistön rakennutti alunperin Suomi-Soffa vuonna 2008. Rakennuksen omistaja oli työeläkeyhtiö Varma.

Kiinteistöstä tuli huonekalukaupan keskittymä, joka kuitenkin hiljalleen tyhjeni vuokralaisista. Rakennus sai uudet omistajat huhtikuussa, kun yläsavolaiset yrittäjäkaverukset Marko Husso,

Petri Pääkkönen, Mikko Laurila ja Seppo Rytkönen ostivat kiinteistön.

– Tilaa on tyhjillään vielä semmoiset 7 000 neliötä. Tavoite on, että rakennus saadaan täyteen kahdessa vuodessa, kertoo Seppo Rytkönen, joka on myös Oivanpoika-autoliikkeen yrittäjä.

Kenkäliikkeen lisäksi kiinteistössä on sähköliike sekä agility-yhdistyksen treenihalli. Kirjapaino Eco-Print muuttaa tiloihin alkuvuodesta. Tällä viikolla solmittiin myös vuokrasopimus uuden isomman luokan yrityksen kanssa, mutta Rytkönen ei voi vielä kertoa yrityksen tietoja.

– Toisen isomman tulijan kanssa neuvottelut vielä jatkuvat.

Rytkönen sanoo, että vuokralaisten löytäminen on tietysti haasteellista, mutta kiinteistön ikä on valtti.

Niin kauan kuin tyhjää tilaa riittää, porukka yrittää keksiä sille käyttöä kulujen kattamiseksi. Joulukuussa on tulossa Ylä-Savon suurimmat pikkujoulut, joissa esiintyy Popeda.

– 1 300 hengelle on luvat. Ja voisihan siellä järjestää vaikka lauantaitansseja.

Rytkönen kertoo, että Suomen Seuratanssiliiton edustaja on jo käynyt katsomassa paikan päällä, miten tanssien pito onnistuisi.

– Kun talviaikaan ei ole lavatansseja, voisi semmoinen vetää porukkaa hyvin.