Matkuksen liikenneaseman uudet omistajat neuvottelet uusien vuokralaisten kanssa

Lahtelaiset kiinteistösijoittajat Hannu ja Piia Kohtaniemi ovat ostaneet Matkuksen liikenneaseman kiinteistön YIT:ltä. He etsivät tiloihin vuokralaisia.

Kohtaniemet pyörittivät Pukaron Paroni -nimistä liikenneasemaa 30 vuotta Itä-Uudellamaalla 6-tiellä, kunnes vuokrasivat sen Keskolle ja Nesteelle viime syksynä.

– Nyt olemme kiinteistösijoittajia ja -kehittäjiä. Uskomme, että Matkus on paikka, jossa on mahdollisuuksia. Etsimme siihen mahdollisimman hyvät vuokralaiset ja kehitämme siitä kokonaisuuden, joka toimii. Laitamme kaikki paikat kuntoon niin, että yrittäjillä on edellytykset pärjätä. Tavoitteet ovat korkealla, Hannu Kohtaniemi kertoo.

Matkuksen liikenneasemalla on vuokrattavaa pinta-alaa 2 200 neliötä.

– On vielä avoinna, kuinka monta vuokralaista tiloihin tulee. Mutta neuvottelut on jo aloitettu.

Kohtaniemi ei ennakoi, milloin liikenneasema saadaan avattua.

– Mutta mahdollisimman nopeasti se tehdään.

Kohtaniemen mukaan lähtökohta on hieman haasteellinen, koska liikenneasema on ollut suljettuna viime elokuun lopusta asti. Tiloissa on toiminut vain Savo-Karjalan Lihan myymälä.

Edellinen yrittäjä joutui lopettamaan Matkuksessa maksamattomien vuokrien takia. Kohtaniemi ei halua arvioida millään tavalla edellisten yrittäjien toimintaa.

– Yleisesti ajatellen voi sanoa, että liikenneaseman toiminnassa on monta miinaa. Sitä voisi verrata moottoritiellä ajamiseen. Kun ajat sataakahtakymppiä, ei tarvitse tehdä isoa ohjausvirhettä, että olet ojassa. Yrittämisessä on niin, että vaikka on melkein kaikki oikein, se ei välttämättä riitä. Aina kun uuden paikan perustaa, niin alussa on haasteita. Kun yrityshommaan pistää itsensä sataprosenttisesti, niin uskon, että silloin on mahdollisuus pärjätä.

Kohtaniemet omistavat myös Elimäellä Alppiruusu-nimisen liikenneaseman, jonka he ostivat 15 vuotta sitten.

Kohtaniemet siirtyivät viime syksynä kokonaan kiinteistösijoittajiksi vähentääkseen työmääräänsä.

– Ison liikenneaseman pyörittämisessä on paljon työtä. Pukaron Paronin liiketoiminta oli erittäin kannattavaa. Siellä oli noin miljoona kävijää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Matkuksen liikenneasema on myyty uudelle omistajalle

Matkuksen liikenneasemalle löytymässä ostaja