Merplast imuroi 130 000 euroa joukkorahoituksella

Kuopiolaisen hoitotarviketukku Merplast Oy:n joukkorahoitukseen pohjautunut osakeanti onnistui. Yhtiö imuroi kahdessa kuukaudessa uusilta osakkeenomistajilta omaa pääomaa yli 130 000 euroa.

Invesdorin joukkorahoitusalustalla toteutetun osakeannin alarajaksi oli ennakkoon määritelty 125 000 euroa, joka toteutui nyt 105-prosenttisesti. Osakeannin jälkeen 7,9 prosenttia yhtiön osakekannasta siirtyy noin 80 uudelle osakkeenomistajalle. Loput osakkeista kuuluu yhtiön perustajille Marko ja Minna Parviaiselle.

Osakeannin aikana Merplast teki päätöksen, jonka mukaan yhtiön osake viedään Privanetin julkiselle markkinapaikalle, jonka kautta yleisöllä on mahdollisuus käydä kauppaa yhtiön osakkeilla.

– Meidän tapauksessamme joukkorahoitus oli erinomainen valinta pääomatarpeemme täyttämiseksi. Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme osakeannissa pääoman lisäksi kaksi uutta hallituksen jäsentä yrityksemme kehittämiseen ja kasvattamiseen, Merplastin toimitusjohtaja Marko Parviainen kertoo.

Merplastin hallituksen jäseniksi on kutsuttu ekonomi Teuvo Rintamäki sekä lääketieteen tohtori, kirurgian, ortopedian ja traumalogian professori Heikki Kröger. He tuovat terveydenhuoltoalan kasvuyritykseen rahoituksen ja lääketieteen erityisosaamista.

– Oikeastaan oli iso yllätys, että joukkorahoituksen kautta löytyi myös näin kovan luokan osaamista yhtiön hallitukseen, Parviainen sanoo.

Rintamäki on sijoittaja ja hallitusammattilainen, joka on mukana Etteplan Oyj:n, TM Voima Oy:n, LeaseGreen Groupin ja Savo-Solar Oy:n hallituksissa. Savo-Solar on listautumassa parhaillaan OMX Nasdaq First North -pörssiin. Hänen on aiemmin työskennellyt muun muassa Koneen nosturidivisioonan talousjohtajana ja Konecranesin Länsi-Euroopan aluejohtajana sekä konsernin talous- ja rahoitusjohtajana.

Krögerillä on lääketieteellisen osaamisen lisäksi kokemusta myös kasvuyrityksistä, sillä hän on sijoittajana mukana kuopiolaisessa Bone Index Finland Oy:ssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.