Microsoft-johtaja: Ex-nokialaisten työskentely Microsoftilla alkanut hyvin

Nokian entisten työntekijöiden siirtyminen Microsoftille on sujunut hyvin, arvioi Microsoftin kehittäjäyksikön johtaja Jose Fernandes. Hänen mukaansa tunnelma on ollut innostunut.

- Kahta yhtiötä ei liitetä yhteen siten, että kaikki alkaa toimia samana päivänä. Siinä menee jonkin aikaa, että ihmiset tottuvat työskentelemään yhdessä, mutta prosessi on edennyt erittäin hyvin, Fernandes kertoi STT:lle start up -yritys TeamUpin sovellusjulkaisutilaisuuden jälkeen.

Noin 4 700 nokialaista siirtyi Microsoftille huhtikuun loppupuolella, kun Nokian matkapuhelinliiketoiminnan olennaiset osat myytiin lopullisesti Microsoftille.

- Luulen, että nykyään he tuntevat olonsa turvallisemmaksi kuin ennen kauppaa, koska Nokialla oli joitain vaikeita aikoja ja taloudellisia haasteita. Microsoftin taloudellisesta tilasta ei ole epäselvyyttä.

Suomeen viime talvena Portugalista muuttanut Fernandes kertoo, että Microsoft työskentelee osittain samojen kumppaneiden kanssa, joiden kanssa Nokia työskenteli aikaisemmin. Osan kanssa keskusteluja on käynnissä.

Microsoftilla on Suomessa noin 3 000 yhteistyökumppania.