Ministeri: Valtio voi tukea uhanalaisia lentoreittejä

Valtio voi mahdollisesti turvata lentojen jatkumisen uhan alla olevilla kotimaan reiteillä, sanoo liikenneministeri Anu Vehviläinen STT:lle.

Kotimaisten lentojen kohtalo nousi otsikoihin eilen, kun Helsingin Sanomat kertoi Finncommin aikovan lopettaa kokonaan lennot Helsinki-Vantaalta Poriin ja Seinäjoelle.

Vehviläinen muistuttaa, että asiasta on aikaista puhua ennen kuin Finncomm julkistaa aikeensa. Ministeri kuitenkin sanoo, että valtio tulisi maakuntien apuun elinkeinopoliittisista syistä. Vehviläisen mukaan maakunnissa on sellaista teollisuutta ja yrityksiä, joiden vuoksi niistä on turvattava hyvät yhteydet sekä pääkaupunkiseudulle että maailmalle.

Liikennejärjestelmäyksikön päällikkö Mikael Nyberg liikenne- ja viestintäministeriöstä sanoi aiemmin päivällä Kauppalehden verkkosivuilla, että lähivuosikymmenien tavoitteena on kuljettaa matkustajat junalla Helsinki-Vantaalle 300-400 kilometrin säteeltä.

- On vääjäämätöntä, että pitkällä aikavälillä kenttiä putoaa pois, kun juna- ja maantieyhteydet paranevat, Nyberg sanoo.