Moilas Oy tuo markkinoille tuorepizzat

Moilas Oy tuo ruokakauppoihin tuorepizzat, jotka ovat keittiömestari Marko Hammarin mukaan käytännössä puuttuneet Suomen markkinoilta. Muualla Euroopassa ne ovat yleisempiä.

Uutuustuotteet kehittänyt Hammar kertoo, että markkinat ovat tähän asti jakautuneet mikrossa lämmitettävien kypsien einespizzojen ja pakastetuotteiden kesken.

- Nyt tulee tuorepizza. Pohjaa on paistettu minuutin verran 400-asteisessa kiviarinauunissa, jotta kuluttaja onnistuu varmasti kotiuunissaan. Sitten päälle on aseteltu tuoreet raaka-aineet, pakattu pizza tuorekelmuun ja viety myyntiin.

- Kuluttaja paistaa sen kotonaan uunissa kuudessa minuutissa. Eivät einespizza ja pakastepizza kaupasta häviä, mutta tuorepizzalla on paikkansa.

Savosta viedään pizzoja Italiaan

Moilas Oy aloitti gluteenittomien pizzojen vientikokeilun Italiaan.vuonna 2004. Nyt projekti on päässyt todella vauhtiin.

- Eilenkin tuli taas tilaus, ne tilaavat aina tuotteita täysiä rekkoja. Tosi hyvin on mennyt. Sinne on helpompi myydä pizzaa kuin ruisleipää, Juha Moilanen naurahtaa.

Yhteistyökumppani hoitaa Italian päässä keliakikoille tarkoitettujen erikoistuotteiden jakelun. Italialaiset ovat myös olleet mukana italialaiseen makuun "räätälöityjen" tuotteiden kehittelyssä.

Yritys on gluteenittoman leivonnan markkinajohtaja Suomessa, ja näitä erikoistuotteita valmistetaan myös vientiin.

Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna noin 20 miljoonaa euroa. Moilas Oy:ssä työskentelee noin 110 henkilöä. Leipomot sijaitsevat Pieksämäen Naarajärvellä.

Lue aiheesta lisää perjantain Savon Sanomista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.