"Muuttovoittoinen kaupunki on hyvä lähtökohta"

Kuopion yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä -palkinnon tänään pokannut yrittäjäkolmikko lähestyy hyvää vauhtia konkarisarjaa. Tatu Ahosen, Janne Antikaisen ja Jukka Kekäläisen Ad Kiivi Oy perustettiin virallisesti vuonna 2002.

– Nyt olemme täyden palvelun mainostoimisto. Erityisesti olemme keskittyneet brändien kehittämiseen ja business-to-business -markkinointiviestintään, Kekäläinen korostaa.

Kekäläisestä tuli yrityksen kolmas osakas vuonna 2006. Hän luotsaa nykyisin mainostoimistoa toimitusjohtajan pallilta.

 

Mainostoimistojen vaihtuvuus on lamavuosina ollut Kuopiossa niin suurta, että Mainonnantekijöiden poistuttua kuvioista vanhin on Crealab ja Kiivi heti seuraavana.

– Olemme aina käyttäneet paljon aikaa ja vaivaa yrityksemme toiminnan kehittämiseen. Siitä on muodostunut pysyvä tila yrityksessämme. Silti tuntuu yhä, että olemme vasta alkutaipaleella, Kekäläinen arvioi.

Kiivin 16 työntekijän keskinäinen yhteisöllisyys lähestyy perhepiiriä, jossa kaikki viettävät aikaa keskenään ja puolisot ovat mukana. Jos joku järjestää vaikka tupaantuliaiset, paikalle tulee helposti 30 ihmistä.

 

Miljoonan euron liikevaihtoon yltävä mainostoimisto on yksi suurimmista Itä-Suomessa, jonka ulkopuolelta liikevaihdosta tulee 20–30 prosenttia. Kuopion vetovoima on Kiiville tärkeä kasvutekijä.

– Muuttovoittoinen kaupunki on hyvä lähtökohta, vaikka emme tiedä, milloin tämä oikein lähtee lentoon. Surkuttelu on lopetettava eikä mennä huonojen uutisten jälkeen paniikkiin kuten tapahtui vuonna 2008, Kekäläinen vertaa.

Vuoden nuori yrittäjä -palkinto

Kuopion yrittäjät on jakanut yhdessä Handelsbankenin kanssa Vuoden nuori yrittäjä -palkintoa vuodesta 2005 alkaen.

Palkittuihin kasvuyrityksiin on syntynyt vuosien kuluessa kymmeniä satoja työpaikkoja.

Palkitulla täytyy olla takanaan yritystoimintaa vähintään kolme vuotta ja ikää korkeintaan 35 vuotta. Lisäksi yrityksen oltava Kuopion yrittäjien jäsen.

Aiemmin palkitut: 2005 Mika Hoffren, 2006 Jukka Väänänen, 2007 Pasi Pitkänen, 2008 Jyri Lipponen, 2009 Elisa Peräkylä ja Sami Liukka, 2010 Jussi Konttinen, 2011 Pauliina ja Mikko Rosendahl, 2012 Ilkka Launonen, 2013 Markus Pohjonen, 2014 Pasi Ahosilta.

 

Lue lisää torstain Savon Sanomista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.