Neste Sukeva muuttui Neste Linnanportiksi

Neste Sukeva Reino Saastamoinen Ky on muuttunut Neste Linnanportti Sukeva Oy:ksi maaliskuun alusta alkaen. Yrityksessä on tehty sukupolvenvaihdos, jossa Reino ja Marja-Liisa Saastamoisen tyttäret Jenni Saastamoinen ja Tuija Airaksinen perheineen ovat siirtyneet pyörittämään 37-vuotta vanhaa perheyritystä. Samalla Neste Linnanportti on ostanut vastapäätä sijaitsevan Hirsipirtti Ky:n ravintola- ja motellikiinteistön.

– Hirsipirtin kiinteistö muutetaan nykyaikaiseksi liikenneasemaksi, johon tulee noin sata asiakaspaikkaa. Lisäksi tänne tulee uutuutuna kaksi pikaruokapaikkaa kun Kotipizza ja Scanburger avaavat shop in shop-periaatteella, kertoo Tuija Airaksinen.

Liikenneaseman ruoka-annoksissa käytettävät raaka-aineet yrittäjät pyrkivät hankkimaan paikallisilta tuottajilta.

– Lounaan sekä suurimman osan leivonnaisista valmistamme itse. Osa tuotteista tulee paikallisilta leipomoyrittäjiltä.

Muutostyöt käynnistyvät heti ja uuteen tilaan siirtyy kahvila- ja ruokailutoiminta. Nykyisen Neste Sukevan tiloihin jäävät poltto-aineiden, öljytuotteiden ja autotarvikkeiden myynti sekä niin sanottu "quickcafe". Entisen kahvilan tiloihin tulee myös minimarket.

– Minimarket palvelee viitostiellä liikkuvia sekä paikallisia asiakkaita varsinkin iltaisin ja viikonloppuisin, jatkaa Airaksinen.

Linnanportti sijaitsee viitostien varrella Iisalmen ja Kajaanin puolivälissä. Liikenneasema työllistää yrittäjien lisäksi viisi ulkopuolista työntekijää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.