Nokia aloittaa yt-neuvottelut - lopettaa virtuaalitodellisuuskameran kehittämisen

Nokian vähennykset kohdistuvat suurimmaksi osaksi OZO-virtuaalitodellisuuskameran kehittämiseen, kerrotaan yhtiön viestinnästä. OZO:n uusien versioiden kehittäminen loppuu kokonaan, mutta sitoutumukset olemassa olevien asiakkaiden kanssa jatkuvat.

Virtuaalitodellisuuskameran kehittämisen loppumisen vuoksi Nokia aloittaa yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa Suomessa enintään 190 henkilön irtisanomiseen. Yt-neuvottelut koskevat Nokia Technologies -liiketoimintaryhmää, johon OZO-virtuaalitodellisuuskameran kehittäminen on kuulunut.

OZO:n kehittäminen on tapahtunut yhtiön mukaan pääosin Suomessa.

– Virtuaalitodellisuusmarkkinan odotettua hitaampi kehitys johtaa siihen, että Nokia Technologies suunnittelee vähentävänsä investointejaan ja keskittyvänsä vahvemmin teknologialisensointimahdollisuuksiin, yhtiö kertoo tiedotteessa.

Maailmanlaajuisesti vähennystarve on enintään 310 työntekijää, jotka työskentelevät Suomen lisäksi pääosin Yhdysvalloissa ja Britanniassa.

Nokia Technologies -liiketoimintaryhmällä on maailmanlaajuisesti 1 090 työntekijää.

 

Keskittyy digitaaliseen terveydenhuoltoon

Yhtiö kertoo, että Nokia Technologies -liiketoimintaryhmää keskitetään digitaalisen terveydenhuoltoon. Nykyään verkkolaitteisiin keskittyvä Nokia osti verkkoon kytkettyjä terveystuotteita valmistavan ranskalaisen Withings-yhtiön viime vuonna. Yhtiö on odottanut, että kuluttajien kysyntä terveyden seurantaan liittyviin tuotteisiin ja palveluihin on lähivuosina reippaassa kasvussa.

Kesällä Nokia ilmoitti tuovansa myyntiin langattomaan verkkoon kytkettävän henkilövaa'an, verenpainemittarin, älykellon ja terveyden seurantaan tarkoitetun älypuhelinsovelluksen.

Sovelluksen avulla voi esimerkiksi tarkkailla painoaan, nukkumistaan, raskauden kehitystä ja liikkumistaan.

Yhtiön mukaan Nokia Technologies keskittyy lisäksi kasvattamaan brändi- ja teknologialisensointiin liittyvää liiketoimintaansa. Menestyksekäs patenttilisensointiliiketoiminta ei ole suunniteltujen toimenpiteiden piirissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Nokia aloittaa yt-neuvottelut – Suomessa enintään 190 työntekijää irtisanotaan