Nokia kertoi miljardiluokan verkkoliiketoimintasopimuksesta – Näkymät pysyvät ennallaan

Nokia kertoi tänään tuhdista verkkoliiketoimintasopimuksesta 5g-verkoissa. Yhtiö on allekirjoittanut 3,5 miljardin Yhdysvaltojen dollarin arvoisen monivuotisen verkkoliiketoimintasopimuksen T-Mobilen kanssa. Mittava sopimus ei kuitenkaan muuta Nokian näkymiä.

Yhtiön mukaan sen tuoreessa osavuosikatsauksessaan esittämät näkymät sisälsivät sopimuksen odotetut vaikutukset täysin, joten Nokian esittämät näkymät pysyvät ennallaan.

Nokia julkisti osavuosikatsauksensa viime viikolla. Nokian huhti-kesäkuun tulos oli sijoittajille iso pettymys. Toimitusjohtaja Rajeev Suri pyrki vakuuttamaan markkinoita viime viikolla tähdentämällä, että alkuvuosi oli odotetusti heikko ja tuloskunto kohenee loppuvuodesta, kun 5g-verkkojen käyttöönotto kiihtyy.

– Odotamme markkinatilanteen parantuvan edelleen toisella vuosipuoliskolla, erityisesti vuoden viimeisellä neljänneksellä, joka on Nokian kausiluontoisesti vahvin neljännes, varsinkin kun 5g:n käyttöönotto kiihtyy merkittävästi, Suri sanoi osavuosikatsauksessa.