Nokian alumiini-Lumia sai nihkeän vastaanoton

Matkapuhelinvalmistaja Nokian ensimmäisen alumiinikuorinen Windows-puhelin on saanut markkinoilta kylmäkiskoisen vastaanoton. Nokian pörssikurssi lähti julkistuksen jälkeen noin neljän prosentin laskuun.

Lumia 925 -mallissa on edelleen 8,7 megapikselin sensori. Markkinoilla oli toivottu, että Nokia toisi 41 megapikselin huippukameransa Lumiaan.

Uusi malli on tuntuvasti kevyempi kuin liian painavaksi moitittu aiempi lippulaiva, Lumia 920. Mahdollisuus langattomaan lataukseen on uudessa mallissa rakennettu irrotettavaan kuoreen.

Nokian mukaan Lumia 925 -malli on pitkälti Salon tuotekehitysyksikön käsialaa. Uusi malli tulee myyntiin Yhdysvalloissa T-Mobile-operaattorin valikoimiin ja Kiinassa China Mobilelle ja China Unicomille. Puhelimen on määrä tulla myyntiin kesäkuussa Britanniassa, Saksassa, Italiassa, Espanjassa ja Kiinassa. Muista markkinoista Nokia aikoo tiedottaa myöhemmin.

Tänään selvisi myös, että Nokia tippui kymmenenneksi suosituimmaksi matkapuhelinvalmistajaksi markkinatutkimusyhtiö Gartnerin listalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lievä lasku jatkui pörssissä