Nordea: Suomen talouskasvu kiihtyy – tänä vuonna kasvu 1,3 prosenttia

Luottamus on nousussa, ja maailman talouskasvu kiihtyy nopeimmaksi sitten vuoden 2011, arvioivat Nordean ekonomistit. Heidän mukaansa Suomen talous kasvaa 1,3 prosenttia kuluvana vuonna ja 1,5 prosenttia ensi vuonna. Luottamusindikaattorit osoittavat jopa yli neljän prosentin kasvua.

Ekonomistit muistuttavat, että Suomen kannalta kohtalonkysymys on, kuinka välttämättömien talousuudistusten jatkon käy, kun suhdannekehitys vie Suomea kohti vähän parempaa. Maailmantalouden näkymät ovat piristyneet selvästi loppuvuodesta alkaen.

– Olemme nostaneet maailmantalouden kasvuennusteen 3,7 prosenttiin, mikä olisi nopeinta kasvua sitten 2011, sanoo pääekonomisti Aki Kangasharju.

Lisäksi pitkään odotettu maailmankaupan piristyminen on alkanut, mutta protektionismin varjo lepää edelleen kauppanäkymien yllä.

– Trump ei pääse lähellekään villeimpiä vaalilupauksia, ja Euroopan politiikassa pelkäämme eniten Italian vaaleja, Kangasharju sanoo.

Suomen talouskasvu laajenee kaikkiin kysyntäeriin. Maailmantalouden piristymisen ansiosta myös nettovienti kääntyy tukemaan kasvua jo tänä vuonna, lupaa ekonomisti Pasi Sorjonen.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.