Nordean Kangasharju ei usko romahdukseen markkinoilla

Pettymys todennäköiseen presidenttivalintaan ei näy jyrkkänä romahduksena markkinoilla, uskoo Nordean pääekonomisti Aki Kangasharju. Hän kuvailee reaktiota pikemminkin selkeäksi alaskorjaukseksi.

– En kyllä luonnehtisi tätä romahdukseksi vaan markkinoiden pettymykseksi siitä, kuka valittiin, Kangasharju sanoo.

Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump on ääntenlaskun perusteella koko ajan lähempänä pääsyä Valkoiseen taloon.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n ilmoitukset demokraattien Hillary Clintonin sähköpostien tutkinnasta saivat pörssit heilumaan viime päivinä.

Kun FBI viikonloppuna ilmoitti, ettei se löytänyt tutkinnassa mitään raskauttavaa, pörssikurssit lähtivät nousuun.

– Tämän tutkinnan takia ei ehtinyt tulla mitään hirveän pitkää euforiaa, ennemminkin tultiin alaspäin. Kurssit ehtivät pikkuisen vahvistua ennen tätä päivää, ja nyt sieltä on tultu taas alas, Kangasharju kuvailee.

Suurin vaikutus Trumpin johtoasemalla on Kangasharjun mukaan Meksikon pesoon, joka on toistakymmentä prosenttia halventunut.
Markkinat ovat Kangasharjun mukaan sulatelleet tietoa Trumpin johtoasemasta jo niin paljon, että alamäki ei markkinoilla jyrkkene, vaikka Trumpin voitto varmistuisi.

– Alamäki jatkuu, ja siellä tulee näkymään lisää laskua, mutta en jaksa uskoa, että se ihan Lehman Brothers -tyyppiseksi romahdukseksi menee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.