Norwegian peruu lisää lentoja myös Suomessa

Lentoyhtiö Norwegianin lentäjien keskiviikkona laajentunut lakko vaikuttaa edelleen lentoihin Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Lakossa olevien lentäjien määrä kasvoi keskiviikkona 70:stä 650:een

Torstaina lähtevistä Norwegianin Helsingin-lennoista on peruttu 6.55 lähtevä lento Tukholmaan ja 7.15 lähtevä lento Osloon. Saapuvista lennoista peruuntuu Oslosta 23.15 Helsinkiin saapuva lento.

Jo keskiviikkona peruttiin aamun lennot Helsingistä Tukholmaan ja Kööpenhaminaan. Myös iltapäivällä ja illalla peruuntui saapuvia lentoja Kööpenhaminasta, Tukholmasta ja Oslosta. Lisäksi Norwegian peruutti kaikki lentonsa Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa sekä lennot maiden pääkaupunkien välillä.

Vaikka torstaina lentoliikenne toimii keskiviikkoa sujuvammin Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa, useita lentoja maiden kentiltä on yhä peruttu.

Lakkoilevat lentäjät työskentelevät Norwegian Air Norway -yhtiölle, joka on lentoja operoivan Norwegian Air Shuttlen tytäryhtiö. Solidaarisuuden osoituksena lakossa on myös 40 Norwegian Airin ruotsalaista lentäjää.

Lauantaista saakka lakossa olleet lentäjät vaativat yhteistä työehtosopimusta emoyhtiönsä kanssa.

Norwegianin emoyhtiön tiedottajan mukaan yhtiö pyrkii parhaansa mukaan löytämään korvaavia koneita ja työvoimaa, koska sen tytäryhtiö ei pysty toimittamaan sovittuja palveluita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.