Nyt se varmistui: iisalmelainen ja eteläsavolainen pankki fuusioituvat

Säästöpankki Optia ja Suomenniemen Säästöpankki fuusioituvat. Kummankin pankin isäntien kokoukset hyväksyivät liitoksen yksimielisesti maanantaina.

Sulautuminen tapahtuu kesäkuun alussa. Pankkien hallitukset olivat päättäneet fuusiosta jo tammikuussa.

Osapuolet perustelevat liitosta laajenevilla hartioilla.

– Kummankin pankin liiketoiminta on kasvanut suotuisasti ja yhdistymisen myötä kasvun odotetaan vahvistuvan entisestään, Säästöpankki Optian toimitusjohtaja Kalevi Hilli perustelee.

– Yhdistyminen antaa uusia mahdollisuuksia pankin kasvuun Mikkelin, Lappeenrannan ja Mäntyharjun alueilla ja näin Säästöpankin asema Itä-Suomessa vahvistuu, Suomenniemen Säästöpankin toimitusjohtaja Jan Korhonen jatkaa.

Uuden pankin nimeksi tulee Säästöpankki Optia. Sen kotipaikkana säilyy Iisalmi.

Fuusioituvista pankeista Optia on huomattavasti suurempi. Optialla on ennen fuusiota 17 toimipistettä ympäri Itä-, Keski- ja Pohjois-Suomea.

Uuden Säästöpankin toimitusjohtajana jatkaa Optian toimitusjohtaja Hilli. Suomenniemen Säästöpankkia johtava Korhonen siirtyy osaksi Optian ylintä johtoa. Suomenniemen Säästöpankin henkilöstö siirtyy Säästöpankki Optian palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Yhdistyvien pankkien asiakkaisiin fuusion ei kerrota välittömästi vaikuttavan. Sulautumisen seurauksena Suomenniemen Säästöpankin kaikki asiakkuudet siirtyvät Säästöpankki Optiaan, joka jatkaa palveluiden tarjoamista asiakkaille Mikkelin, Mäntyharjun ja Lappeenrannan toimipisteissä.

Yhdistetyn pankin tase on runsaat 1,6 miljardia euroa ja omat varat noin 213 miljoonaa euroa. Suomenniemen Säästöpankki kasvattaa Optian asiakasmäärää noin kymmenellä prosentilla ja omia varoja noin viidellä. Asiakkaita pankeissa on yhteensä noin 82 000 ja työntekijöitä 150.

Säästöpankki Optian tulos putosi: tilikauden voittoa heikensi uusi tilinpäätösstandardi IFRS 9. Tase kasvoi 6,2 prosenttia

Säästöpankki Optia kasvaa etelään — Suomenniemi yhdistyy

Uusimmat

Talous

Vuoden nuori yrittäjä Jarna Kaplas: Mortonin tavoitteena on taistella tylsyyttä vastaan

Vuoden nuori yrittäjä Savosta – konttiravintola Mortonin Jarna Kaplas voitti valtakunnallisen kilpailun

Venäjän öljyn laatuongelmat ovat nostaneet bensiinin hintaa Suomessakin – kesäbensa tapaa olla muutamia senttejä talvibensaa kalliimpaa

Kissakahvila avaa Kuopiossa – tutkija kertoo, millaiseen inhimilliseen tarpeeseen ne syntyivät Japanissa

WSJ: Huawei suunnittelee Androidin tilalle omaa käyttöjärjestelmää

Suomen tutkimus- ja tuotekehitys pudonnut kelkasta, kertoo barometri

Huipputekniikan vienti supistui – lentokoneet vaikuttivat

Pitkäaikaistyöttömyys väheni viime vuonna – määräaikaishaastattelut vaikuttivat

Trump: Huawein tilanne voi ratketa osana Yhdysvaltojen ja Kiinan kauppaneuvotteluja

Kuopiolainen lukiolainen menestyi Yritys Hyvä -kilpailussa – yritysidea koiranhihnojen valmistamisesta voitti

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.