Nyt se varmistui: iisalmelainen ja eteläsavolainen pankki fuusioituvat

Säästöpankki Optia ja Suomenniemen Säästöpankki fuusioituvat. Kummankin pankin isäntien kokoukset hyväksyivät liitoksen yksimielisesti maanantaina.

Sulautuminen tapahtuu kesäkuun alussa. Pankkien hallitukset olivat päättäneet fuusiosta jo tammikuussa.

Osapuolet perustelevat liitosta laajenevilla hartioilla.

– Kummankin pankin liiketoiminta on kasvanut suotuisasti ja yhdistymisen myötä kasvun odotetaan vahvistuvan entisestään, Säästöpankki Optian toimitusjohtaja Kalevi Hilli perustelee.

– Yhdistyminen antaa uusia mahdollisuuksia pankin kasvuun Mikkelin, Lappeenrannan ja Mäntyharjun alueilla ja näin Säästöpankin asema Itä-Suomessa vahvistuu, Suomenniemen Säästöpankin toimitusjohtaja Jan Korhonen jatkaa.

Uuden pankin nimeksi tulee Säästöpankki Optia. Sen kotipaikkana säilyy Iisalmi.

Fuusioituvista pankeista Optia on huomattavasti suurempi. Optialla on ennen fuusiota 17 toimipistettä ympäri Itä-, Keski- ja Pohjois-Suomea.

Uuden Säästöpankin toimitusjohtajana jatkaa Optian toimitusjohtaja Hilli. Suomenniemen Säästöpankkia johtava Korhonen siirtyy osaksi Optian ylintä johtoa. Suomenniemen Säästöpankin henkilöstö siirtyy Säästöpankki Optian palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Yhdistyvien pankkien asiakkaisiin fuusion ei kerrota välittömästi vaikuttavan. Sulautumisen seurauksena Suomenniemen Säästöpankin kaikki asiakkuudet siirtyvät Säästöpankki Optiaan, joka jatkaa palveluiden tarjoamista asiakkaille Mikkelin, Mäntyharjun ja Lappeenrannan toimipisteissä.

Yhdistetyn pankin tase on runsaat 1,6 miljardia euroa ja omat varat noin 213 miljoonaa euroa. Suomenniemen Säästöpankki kasvattaa Optian asiakasmäärää noin kymmenellä prosentilla ja omia varoja noin viidellä. Asiakkaita pankeissa on yhteensä noin 82 000 ja työntekijöitä 150.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Säästöpankki Optian tulos putosi: tilikauden voittoa heikensi uusi tilinpäätösstandardi IFRS 9. Tase kasvoi 6,2 prosenttia

Säästöpankki Optia kasvaa etelään — Suomenniemi yhdistyy

Uusimmat

Talous

Yhdysvalloissa pannaan pistetty Huawei julkisti suuria kasvulukuja

Savolaisten kaiutinten maailmanvalloitus jatkuu – Genelec avasi elämyskeskuksen Berliiniin

Moni Savon hotelli sai lisää yöpyjiä viime kesänä – terassien kilpailu koveni Kuopiossa

Kobolttia etsivä kaivosyhtiö jättänyt varauksia tuhansille neliökilometreille – kohteet Lapissa, Koillismaalla ja Kainuussa

Virolainen Operail haastaa VR:n rautateiden rahtiliikenteessä

Muikku ja kuha sisävesien arvokkaimmat lajit ammattikalastajille

Neljännes yrityksistä ei osaa arvioida brexitin vaikutuksia toimintaansa

Ravintolamestarit ja Ohjelmaravintola Maxim aloittavat yhteistyön

Rakennusyritykset huolissaan hiljenemistä – Finnpulpista toivotaan vetoapua

S-Pankin Rahastopörssi: Taloushuolet saaneet rahastosäästäjät varovaisiksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.