Odottajat hukkaavat Wincapita-rahansa

Poliisi joutuu ilmoittamaan sijoitusklubi Wincapitaa koskevaan kansainväliseen oikeusapupyyntöön heille tehtyihin rikosilmoituksiin perustuvan rahasumman eikä epämääräistä arviota mahdollisesti suomalaisilta huijatuista rahoista.

Ne asianomistajat, jotka jättävät rikosilmoituksen liian myöhään, jäävät ulkopuolelle poliisin yritystä jäljittää mahdollista rikoshyötyä ulkomailta.

- Asianomistajan kannalta on iso ero, tekeekö rikosilmoituksen vai ei. Jos katsoo tulleensa rikoksen kohteeksi ja ilmoittaa siitä poliisille, poliisi on velvollinen jäljittämään ilmoituksen tekijän rahoja, rikoskomisario Seppo Rautava keskusrikospoliisista sanoo.

- Osa ihmisistä odottaa, että jos Wincapitasta vielä tuleekin rahaa, ei tarvitse mennä poliisille. Taktikointi ei kuitenkaan tässä asiassa auta. Asiassa ei kannata nukkua kovin kauaa.

- Kun teemme oikeusapupyynnön, se perustuu kansalaisten näkemyksiin ja kokemuksiin: Etsimme näiden kansalaisten menetettyjä rahoja. Ilmoituksen teolla on merkitystä asianomistajalle ja esitutkinnan kannalta.

Rikoshyödyn jäljittäminen ja mahdollinen takaisin saaminen uhreille edellyttää ilmoitusten kautta saatuja tietoja, keneltä ja millaisia summia on hukassa.

Lue lisää keskiviikon Savon Sanomista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Wincapitaan kosittu KalPaa - KuPSia ei

Uusimmat

Talous

Ruotsalainen Alfa Laval ostamassa Metson ja Outotecin yhdistymisen ulkopuolelle jääneen Neleksen – kaupan arvo on 1,7 miljardia euroa

Puukauppa kävi nihkeästi alkuvuonna – maaliskuusta lähtien kauppa on kuitenkin käynyt samaan tahtiin kuin vuosi sitten

Koronan vaimentamilla pörssiyhtiöillä kova paine kertoa näkymistään – tuloskaudesta odotetaan synkkää

Lentoyhtiö Emirates saattaa vähentää yhteensä jopa 9  000 työpaikkaa koronapandemian takia

Yhdysvaltain ja Ranskan digiverokiista jatkuu – USA julkisti uusia tullimaksuja 1,3 miljardin dollarin erälle ranskalaistuotteita

Tapahtumat kuin agenttiromaanista: Wirecardin maan alle painuneella johtajalla yhteyksiä salaisiin palveluihin – levitti tietoja Itävallassa ja Britanniassa

Asuntokaupat palasivat kesäkuussa edellisen vuoden tasolle – "Ostajien ja myyjien luottamus markkinaan on nyt palautunut"

Panimoliiton uudeksi johtajaksi Tuula Loikkanen – edeltäjä lähti ministerin erityisavustajaksi

Keskolta positiivinen tulosvaroitus koko vuodelle – kurssi ampaisi nousuun Helsingin pörssissä

Fiskarsin uudeksi toimitusjohtajaksi Nathalie Ahlström Fazerilta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.