Odottajat hukkaavat Wincapita-rahansa

Poliisi joutuu ilmoittamaan sijoitusklubi Wincapitaa koskevaan kansainväliseen oikeusapupyyntöön heille tehtyihin rikosilmoituksiin perustuvan rahasumman eikä epämääräistä arviota mahdollisesti suomalaisilta huijatuista rahoista.

Ne asianomistajat, jotka jättävät rikosilmoituksen liian myöhään, jäävät ulkopuolelle poliisin yritystä jäljittää mahdollista rikoshyötyä ulkomailta.

- Asianomistajan kannalta on iso ero, tekeekö rikosilmoituksen vai ei. Jos katsoo tulleensa rikoksen kohteeksi ja ilmoittaa siitä poliisille, poliisi on velvollinen jäljittämään ilmoituksen tekijän rahoja, rikoskomisario Seppo Rautava keskusrikospoliisista sanoo.

- Osa ihmisistä odottaa, että jos Wincapitasta vielä tuleekin rahaa, ei tarvitse mennä poliisille. Taktikointi ei kuitenkaan tässä asiassa auta. Asiassa ei kannata nukkua kovin kauaa.

- Kun teemme oikeusapupyynnön, se perustuu kansalaisten näkemyksiin ja kokemuksiin: Etsimme näiden kansalaisten menetettyjä rahoja. Ilmoituksen teolla on merkitystä asianomistajalle ja esitutkinnan kannalta.

Rikoshyödyn jäljittäminen ja mahdollinen takaisin saaminen uhreille edellyttää ilmoitusten kautta saatuja tietoja, keneltä ja millaisia summia on hukassa.

Lue lisää keskiviikon Savon Sanomista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Wincapitaan kosittu KalPaa - KuPSia ei