Osakeanti: Uusi savolaispanimo ponnistaa suoraan maailmalle

Uusi savonlinnalainen panimo Everyman's Right Brewery Oy järjestää osakeannin kansainvälisen liiketoiminnan käynnistämiseksi.

Yhtiö aikoo perustaa Savonlinnaan craft-olutpanimon, jonka vuosituotanto on miljoona litraa. Sillä määrällä yhtiö siirtyy suoraan Suomen suurimpien craft-olutpanimoiden joukkoon.

Tavoitteena on olla ensimmäinen kansainvälisesti tunnettu suomalaispanimo, jonka tuotannosta pääosa valmistetaan tulevaisuudessa vientiin.

– Tavoitteenamme ovat kansainväliset markkinat ja kannattava liiketoiminta. Strategiassamme tämä tarkoittaa sitä, että meillä on oltava heti lähdössä riittävästi tuotantokapasiteettia ja tuotannon pitää olla skaalattavissa ilman suuria lisäinvestointeja laitekantaan tai tuotantotiloihin, yhtiön perustaja, toimitusjohtaja ja panimomestari Jussi Hukkanen kertoo tiedotteessa.

Yhtiö aikoo heti kättelyssä lyödä löylyä brändiin ja markkinointiin.

– Meillä Suomessa jäädään turhan usein odottamaan, löytyisikö tuotteelle kysyntää, sen sijaan, että tuotetta lähdettäisiin rohkeasti myymään maailmalle, yhtiön toinen perustaja Antti Suikkari jatkaa.

Uuden panimon tuotantotilan koko tulee olemaan 1 400 neliötä. Panimon toiminta käynnistyy 4 000 litran keittokapasiteetilla ja 100 000 litran käymiskapasiteetilla, joka mahdollistaa alkuvaiheessa noin miljoonan litran vuosituotannon.

Lisäinvestoinneilla yhtiön tuotanto pystytään kasvattamaan samassa tuotantotilassa noin kuuteen miljoonaan litraan vuodessa. Pitkällä aikavälillä panimo tulee työllistämään kymmeniä työntekijöitä.

Yhtiö investoi Savonlinnaan tämän ja ensi vuoden aikana yli miljoona euroa. Osakeannista kerättävällä pääomalla yhtiö rahoittaa tarvittavat laiteinvestoinnit panimon tuotannon käynnistämiseksi ja toteuttaa tuotantotilan vaatimat muutostyöt. Lisäksi yhtiö käyttää pääomaa tuotekehitykseen ja kansainvälistymiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.