Ostajien osaamisesta myönteinen kuva

Juankosken kaupunginjohtaja Petri Kangasperko ei peittele tyytyväisyyttään Stromsdalista aikaansaatuun aiesopimukseen.

- Kyllähän tämä tilanne hyvältä tuntuu. Paikkakunnalla on ollut hirveä odotus, että mitä tässä lopulta tapahtuu ja välillä se on kääntynyt epäuskoonkin, sanoo Kangasperko.

- Meillä on erittäin myönteinen kuva Samorizin yrittäjäryhmän liikeosaamisesta ja mahdollisuuksista onnistua hyvin tässä hankkeessa, Kangasperko sanoo.

Stromsdalin konkurssipesänhoitajan Jarmo Makkosen mukaan neuvottelut hollantilaisen Val Samorizin yrittäjäryhmän kanssa alkoivat viime syyskuussa. Viimeisen puolen vuoden aikana neuvotteluja käytiin kolmen tahon kanssa.

Makkonen ei halua arvailla, millä todennäköisyydellä Stromsdalin kartonkitehtaasta tehty aiesopimus johtaa lopullisiin kauppoihin

- Ostaja on tehnyt hankkeesta tarkkoja tutkimuksia jo syksystä lähtien, mutta toki yhä on asioita, joita tulee tarkistaa. Siinä ei ole mitään normaalista poikkeavaa.

- Emme me olisi tätä asiaa kovin heppoisin perustein julkistaneet, kun on yksi pieleen mennyt harjoitus alla, Makkonen sanoo ja viittaa espanjalaisen Castor Plus:n vetäytymiseen Stromsdalin jatkosuunnitelmista.

Myös sijoitusryhmän vetäjä Samoriz on tyytyväinen syntyneeseen sopimukseen.

- Haluan kiittää kaikkia osapuolia, jotka ovat mahdollistaneet kartonkitehtaan uudelleen käynnistämisen Juankoskella, ja varsinkin haluan kiittää kaupunginjohtaja Kangasperkoa. Nyt kun ratkaisu tuotantolaitoksen osalta on syntynyt, voidaan edetä operatiivisen toiminnan käynnistämiseen, toteaa Samoritz yrityksen antamassa tiedotteessa.