Osuuspankki ei kerro, kuinka monelta tili sekosi, mutta myöntää että määrä oli merkittävä

Osuuspankki kertoi tiistaina, että kaikki Osuuspankin asiakkaille näkyneet virheet eli tuplana tehdyt katevaraukset, automaattinostot ja talletukset on korjattu. Osuuspankin mediasuhteista vastaavan johtajan Tuuli Kousan mukaan iltaan mennessä ei ollut tullut tietoon yhtään korvausvaatimusta asiasta.

– Eilen illalla saatiin vasta katevaraukset korjattua ja aamulla käteisnostot ja talletukset, joten on mahdollista että niitä vielä tulee, mutta viimeksi kun juttelin asiakaspalvelun kanssa, niin ei ollut ainakaan vielä tiedossa, Kousa kertoi.

Osalla asiakkaista tilit näyttivät eilen todellisuutta pienempää saldoa pankin tietojärjestelmävirheen vuoksi. Tileille tuli uudelleen näkyviin summia, jotka oli nostettu tai käytetty aiemmin. Summat näyttivät siis menneen tileiltä kahdesti.

Uudelleen veloitettaviksi ilmestyneet korttiostokset ja automaattinostot oli tehty kolmena päivänä joulukuussa.

Kousa ei suostu kertomaan, kuinka suurta määrää Osuuspankin asiakkaista virhe koski, mutta toteaa määrän olleen "merkittävä".

– Korjausajot on ajettu, ne ovat menneet hyvin läpi ja asiakkaiden tilit on palautettu normaalitilanteeseen, Kousa sanoo.

Myös ylimääräisiä talletuksia

Kousan mukaan on myös tapauksia, joissa asiakkaan tilille oli mennyt ylimääräisiä talletuksia. Siksi Kousan mukaan on periaatteessa mahdollista, että pankki voi joutua selvittelemään tapauksia, joissa asiakas on ehtinyt nostaa tilille vian takia tulleen tuplatalletuksen. Korjausajoissa myös ylimääräiset talletukset ovat nyt kadonneet tililtä, jolloin tili on voinut mennä tyhjäksi.

Pankkiin on tullut palautetta myös tilanteista, joissa asiakas on kertonut joutuneensa ongelmiin siksi, että rahat eivät ole hetkellisesti riittäneet ylimääräisten katevarausten takia. Mahdollista on sekin, että jokin automaattiveloitus on jäänyt rästiin, jos on virheellisesti näyttänyt siltä, ettei tilillä ole ollut katetta.

Kousan mukaan vian tarkka syy ei ollut vielä selvillä tiistai-iltana. Hän ei osannut sanoa, milloin asia selviää lopullisesti.