Pääsiäisenä hätyytellään puolen miljoonan junamatkan rajaa – torstain juniin myydään jo ei-oota

Pääsiäinen on myös joukkoliikenteessä vuoden ruuhkaisinta aikaa. VR on ottanut kaiken kalustonsa käyttöön ja ajaa useita lisävuoroja, mutta silti suosituimpien matka-aikojen junat alkavat olla täynnä.

–  Vilkkain päivä on torstaina ja liikenne vilkastuu oikein kunnolla puolen päivän jälkeen. Junat Helsingistä Ouluun, Kuopioon ja Joensuuhun alkavat olla järjestään loppuunmyytyjä, kertoo viestintäpäällikkö Janna Viisterä VR:stä.

Myös osa perjantaina Helsingistä pohjoiseen lähtevistä junista on jo täynnä, mutta yksittäisiä paikkoja saattaa yhä löytyä. Paluuliikenteessä vilkkain päivä on maanantai.

Viisterän mukaan sen varaan ei nyt kannata laskea, että ostaa lipun junasta ja löytää vapaan istumapaikan.

– Jos lippua ei vielä ole, kannattaa mennä katsomaan verkkokaupastamme, mille vuoroille paikkoja vielä löytyy ja ostaa lippu pikaisesti. Jos oman lähtöajan suhteen pystyy joustamaan, on paremmat mahdollisuudet löytää juna, jossa tilaa vielä on.

Puoli miljoonaa matkustajaa, 55 000 kuppia kahvia

Viisterän mukaan pääsiäisviikkojen aikana VR odottaa nyt puolen miljoonan matkustajan rajan rikkoutumista, mikä on enemmän kuin viime vuonna.

Lisävuorojen ja -vaunujen lisäksi vilkkaaseen viikonloppuun on varustauduttu raiteilla kutsumalla töihin lisää henkilökuntaa ja varustamalla ravintolavaunut täysiä junia varten.

– Tarjolla on muun muassa 55  000 kuppia kahvia, 10  000 ruoka-annosta ja 6  000 munkkia ja korvapuustia, Viisterä kertoo.

Linja-autoihin mahtuu yhä

Myös busseissa on pääsiäisenä ruuhkaa, mutta vapaita paikkoja löytyy yhä, lupaa bussiyhtiöiden yhteisen operaattorin Matkahuollon liiketoimintapäällikkö Jyri Niemimuukko.

– Jos vuorot alkavat tulla täyteen, yrittäjät ottavat yleensä käyttöön lisäautoja.

Vaikka lipun saa bussikuljettajalta, Niemimuukko kehottaa ostamaan lipun etukäteen.

–  Näin varmistaa hyvän paikan.

Talven mittaan uutisoitiin Pohjolan liikenteen ja Savonlinjan lopettavan kaukoliikenteen vuorojaan, mutta Niemimuukon muut yrittäjät ovat paikanneet syntynyttä lovea ottamalla linjoja haltuunsa.

–  Näkemyksemme mukaan kokonaismatkustuksen määrään tällä ei ole ollut vaikutusta, Niemimuukko sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.