Päivärannan K-citymarket laajentaa ravintola- ja pitopalvelupuolelle

Rissalan yrityskylässä Siilinjärvellä sijaitseva Juhlapalvelu Remar Oy laajentaa toimintaansa Kuopioon 1. heinäkuuta alkaen. Sen mahdollistaa lounasravintola Aika, jonka liiketoiminnan Remar on ostanut.

Remarin taustalla on Päivärannan K-citymarketin kauppias Pasi Toppari, joka osti toukokuussa Remar Oy:n.

– Kauppa ja ravintola ovat lähestyneet toisiaan. Asiakkaat odottavat meiltä entistä enemmän, entistä parempaa. Meillä on ravintola-alan ammattilaisia, jotka osaavat tehdä ruokaa ja kaupan ammattilaisia, jotka osaavat myydä. Siitä haemme etuja.

– Kauppa varmasti pystyy ison volyyminsa ansiosta auttamaan ravintolaa ostojen kautta. Vastaavasti ravintola pysyy tuottamaan hyvää ruokaa, jota asiakkaat arvostavat, Toppari selventää.

Inkilänmäen seurakuntatalossa sijaitsevan ravintola Ajan omistaa Kuopion Työterapinen yhdistys. Toppari ei kerro, millä summalla Aika siirtyi hänen omistukseensa. Myyntitavoitteet on kuitenkin jo asetettu.

– Tavoittelemme ravintoloillemme laajentamisen myötä noin kahden miljoonan euron kokonaismyyntiä ensi vuodelle.

Päivärannan K-citymarketissa on tuotteita noin 25 000. Tuotevalikoima on kasvanut kymmenessä vuodessa kymmenellä tuhannella.

Jatkossa on mahdollista, että Remarilta menee Citymarketin lämpötiskeihin tuotteita.

– Kunhan saadaan muutos tehtyä, niin pohdimme palvelutiskin valikoimaa sitten tarkemmin.

Lounasravintola Ajan keittiössä tehdään jatkossakin ruokaa lounastajille. Kooltaan suurempi Remarin keittiö valmistaa tulevaisuudessa tarjoilut seurakuntatalolla pidettäviin yksityistilaisuuksiin.

– Lounasravintola Ajan juhlavaa salia käytämme jatkossa myös iltaisin ja viikonloppuisin tilausravintolana. Tällaisista juhlatiloista on Kuopiossa pulaa, Remarin ravintolapäällikkö Minna Kananen mainitsee.

Päivärannan K-citymarket, Juhlapalvelu Remar ja ravintola Aika työllistävät yhteensä noin 60 henkeä heinäkuun 1. päivästä alkaen.

Lounasravintola Ajan keittiövastaavana jatkaa Juha Heinonen ja Remarin keittiömestarina Jorma Kasurinen.

Laajentumisen myötä lounasasiakkaita käy Remarin yhteydessä toimivassa Pilotissa ja Ajassa päivittäin noin 600. Remar toteuttaa vuosittain noin tuhat catering-tilausta.

Toppari kertoo, että molemmissa ravintoloissa pyritään suosimaan paikallisia tuotteita tai ainakin hankkimaan niitä läheltä. Hän pitää kaikkea Suomessa tuotettua ruokaa lähiruokana.

– Minusta suomalaisen ruoan arvostuksesta puhutaan liian vähän. Käyttämällä suomalaista ruokaa, se takaa maatalouden toimivuuden ja viljelijöille töitä. On myös ekologisesti järkevää suosia suomalaisia tuotteita. Maailmalta saa kyllä tavaraa halvalla.

Kuluttajat katsovat usein ensimmäisenä hintaa.

Toppari muistuttaa, että myös alkupään tuottajien pitää saada omansa takaisin.

– Kaupassa pitää olla kaikissa hintaluokissa tuotteita asiakkaille. Minun tehtäväni kauppiaana ei ole päättää mitä ihminen haluaa syödä. Tehtäväni on tuoda tuotteita hyllyyn.

Tunnuslukuja

Remar ja K-citymarket

Juhlapalvelu Remarin liikevaihto oli vuonna 2017 vajaat miljoona euroa. Karkeasti ottaen puolet tuloista tulee pitopalveluista ja loput ravintolatoiminnasta.

Minna Kananen on toiminut 14 vuotta Remarin yrittäjänä.

Päivärannan K-citymarketin päivittäistavarapuolen liikevaihto pyörii noin 24 miljoonassa eurossa. Työntekijöitä on noin sata, joista päivittäistavarapuolella noin 40.

Päivärannan K-citymarket on myynniltään 15 suurimman Citymarketin joukossa Suomessa.

Nurmolaislähtöinen Pasi Toppari on toiminut kauppiaana Päivärannan K-citymarketissa vuodesta 2008 lähtien. Ennen Kuopiota hän toimi kauppiaana Mikkelin K-citymarketissa.

Uusimmat

Talous

Kiinan Xi Jinping lupaa poistaa vapaata kilpailua heikentäviä valtionavustuksia yrityksiltä

Amazon tuplasi tuloksensa ensimmäisellä neljänneksellä

Saksaan ei synny uutta pankkijättiä – Deutsche Bankin ja Commerzbankin fuusioneuvottelut kaatuivat

Laakkonen myy Audi-, Seat- ja Volkswagen-liiketoimintansa K-Caaralle – Kuopionkin liiketilat vuokrataan

Norwegian varautuu noin 50 miljoonan euron tappioihin Boeingin lentokiellosta

Tahmeasti sujunut autokauppa painoi Keskon tulosta

Postin tulos heikkeni aavistuksen – kirjeiden jakelumäärä väheni 14 prosenttia, lasku voimakkainta ikinä

Stora Enson tulos heikkeni – hinnat nousivat, mutta myyntimäärät supistuivat

Wärtsilän liikevoitto kasvoi  –  yhtiö pitää näkymiään vankkoina

Alma Media paransi tulostaan alkuvuonna

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.