Pörssi porskutti edelleen ylöspäin

Pörssi on jatkanut pirteän nousun merkeissä vuoden toisenakin kauppapäivänä. Yleisindeksi suihki ylöspäin 4,5 prosenttia ja päätyi lukemaan 5 845. Nokia kiri 0,48 prosentin nousun jälkeen 11,83 euroon.

Välipäivän kaupankäynti oli kuitenkin melko hiljaista, ja volyymi jäi 446 miljoonaan euroon.

Toimitusjohtajansa vaihtava HKScan nousi reippaasti, 4,7 prosenttia 5,11 euroon. Pirteässä nousussa oli myös Fortum, joka ponnahti lähes 11 prosenttia 17,11 euroon. Neste Oilin nousu oli 4,6 prosenttia.

Nousuputkessa olivat niin ikään metsäyhtiöt UPM, Stora Enso ja M-real.

Nousuvoittoisessa pörssissä 103 listattua yhtiötä nousi ja vain viisitoista mateli alaspäin. Laskettelijoita olivat muun muassa Elcoteq ja Viking Line.

Vuoden alusta lähtenyt nousujohde oli yhä näkyvissä myös Lontoon pörssissä. Saksan ja Ranskan markkinoilla meno oli tasaisempaa, ja Ranskan markkinoita painoivat tiedot autokaupan jyrkästä alamäestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Kysely: Maaseudun yritysten näkymät ovat synkentyneet – tulevat omistajanvaihdokset patoavat investointeja

Olvin ja Ponssen tuloskehitys parempi kuin pörssissä keskimäärin – kassavirta-analyysin tulos yllättää myönteisesti

Arto Tiitinen arvostaa yritysten ristiinpölytystä – "Välillä on hyvä heittää aivot narikkaan ja kuunnella metsän huminaa"

OP Pohjois-Savo lyhentää Leppävirran, Nilsiän, Siilinjärven ja Suonenjoen konttoreiden aukioloaikoja

Yhdysvallat ja Kiina pääsivät sopuun kauppaneuvotteluissa: sunnuntaille kaavaillut tullikorotukset peruuntuvat, Kiina lisää maataloustuotteiden ostoja

Bloombergin ja Financial Timesin lähteet: USA ja Kiina päässeet sopuun kauppaneuvotteluissa

EU jatkaa Venäjä pakotteita ratkaisuyrityksistä huolimatta

Euroopan keskuspankki mallaa strategiaansa ilmastokriisin vaatimuksiin – Lagarde piti talouden työkalupakkinsa avoinna ensiesiintymisessään EKP-pomona

Kasviliha-sanasta puhkesi riita, josta sanan lanseerannut Pouttu toivoo nyt hallinto-oikeuden ratkaisua: "Kasvilihasta voisi tehdä uuden hedelmälihan"

Naisjohtajien määrä suomalaisten pörssiyhtiöiden johdossa uuteen ennätykseen – kehitystä tukee aiempi nousu liiketoimintojen johtopaikoille

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.