Pörssiyhtiöiden liikevaihdot eivät nouse, mutta tulokset paranevat

Pörssiyhtiöiden paraneva liikevaihto ja tuloskehitys jatkuivat heinä-syyskuussa, kertoo S-Pankin pörssimittari. Mittarista ilmenee, että suomalaisten pörssiyhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto ei kasvanut, mutta liiketulokset kääntyivät nousuun.

Yhteenlaskettu liikevaihto laski 0,4 prosenttia edellisvuodesta. Lasku kuitenkin hidastui selvästi edellisistä vuosineljänneksistä. Liikevaihdon laskun hidastuminen yhdessä tiukan kulukuurin kanssa näkyy yritysten tulosten parantumisena. Liikevoitot nousivat yhteenlaskettuna 2,6 prosenttia edellisvuodesta, kun vielä alkuvuonna tulokset laskivat. Liikevoitto parani 54,3 prosentilla yhtiöistä eli suunnilleen yhtä monella yhtiöllä kuin liikevaihto kasvoi.

Yhtiöiden liikevaihtojen vaisu kehitys heijastuu henkilöstön määriin. S-pankin pörssimittarin mukaan yhtiöiden henkilöstömäärä laski 0,2 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna, jos lukujen ulkopuolelle jätetään Nokia ja Kesko, joissa henkilöstön määrä on noussut voimakkaasti yritysostojen takia.

S-Pankin pörssimittari seuraa suomalaisten pörssiyhtiöiden menestystä neljästi vuodessa. Tarkastelussa oli yhteensä 92 yhtiötä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.