Pöyry muuntaa Stora Enson koneen kartongille Varkaudessa

Pöyry jatkaa Stora Enson Varkauden sellutehtaan uudistamisen ja paperikoneen muuntamisen suunnittelua. Keskiviikkona julkistettu toimeksianto liittyy sellutehtaan uudistamiseen, paperikoneen lajinvaihtoon sekä nykyisen infrastruktuurin päivittämiseen, ja se käsittää detalji- ja rakennesuunnittelun sekä optiona työmaapalveluita.

Toimeksianto on samalla jatkoa Pöyryn vuonna 2013 toteuttamille esiselvitys- ja selvitystöille.

Suunnitelman mukaan paperikoneen lajinvaihto tehdään pääosin vuoden kuluttua syksyllä ja kartonkikone käynnistyy vuoden 2015 viimeisen neljänneksen aikana.

Nykyisen 280 000 tonnin vuotuisen päällystämättömän hienopaperikoneen tuotannon on suunniteltu päättyvän elokuun 2015 loppuun mennessä. Kun lajinvaihto kartonkikoneeksi on tehty, Varkauden tehtaan vuosikapasiteetti on noin 390 000 tonnia kraftlaineria ja valkopintaista laineria sekä 310 000 tonnia valkaisematonta kraftsellua.

– Tämä projekti on jatkoa Stora Enson ja Pöyryn pitkäaikaiselle yhteistyölle, ja se vahvistaa Pöyryn asemaa maailman johtavana sellu- ja paperiteollisuuden suunnittelu- ja konsultointiyrityksenä. Pöyry on toteuttanut projekteja 80 prosentille maailman johtavista sellu- ja paperiyrityksistä, sanoo Pöyryn globaalin Sellu ja Paperi -osaamisalueen johtaja Nicholas Oksanen.

Osapuolet ovat sopineet, ettei toimeksiannon arvoa julkisteta. Tilaus kirjataan Teollisuus-liiketoimintaryhmän vuoden 2014 toisen neljänneksen tilauskantaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.