Pankit varautuvat lakkoon: Konttorit ovat suljettuja, verkkopankit toimivat

Rahoitusalan työnseisaus ensi viikon torstaina ja perjantaina näyttää todennäköiseltä, joten pankit varautuvat lakon toteutumiseen.

Työseisauksen aikana muun muassa OP, Danske Bank ja Nordea pyrkivät turvaamaan sekä henkilö- että yritysasiakkaiden tärkeimmät palvelut, kuten korttimaksamisen, käteisautomaattien toiminnan sekä palkkojen, eläkkeiden ja laskujen maksun. Palveluissa voi esiintyä häiriöitä ja niiden korjaamisessa voi olla viiveitä.

OP:n, Danske Bankin ja Nordean konttorit ovat työnseisauksen ajan suljettuna. Asiakkaisiin otetaan yhteyttä, mikäli sovittuja tapaamisia joudutaan siirtämään.

OP:n puhelinpalvelu ja verkkopalvelun chat toimivat mahdollisen työtaistelun aikana, mutta pienemmällä miehityksellä ja rajoitetuin palveluajoin. Nordean 24/7-asiakaspalvelu sekä yritysten asiakaspalvelu Nordea Business Centre palvelevat rajoitetuin palveluajoin ja vajaalla miehityksellä. Danske Bankin puhelinpalvelu on lakon toteutuessa kiinni torstaina ja perjantaina. Käteisautomaatit toimivat normaalisti, samoin verkkopankit ja maksukortit.