Paperiliitto kohottaa valmiutta mahdollisen työtaistelun varalta

Paperiliitto kertoo kohottavansa valmiutta mahdollisen työtaistelun varalta. Paperiliiton hallitus oli tänään aamupäivällä koolla käsittelemässä työehtoneuvottelujen tilannetta. Paperiliiton mukaan työnantaja esittää nykyisen sopimuksen jatkamista 0 prosentin palkankorotuksella 12 kuukauden ajan. Paperiliitto ilmoitti jo keväällä, että nollaratkaisun tekeminen ei ole mahdollista. Esityksen mukaan Paperiliitto ja Metsäteollisuus neuvottelisivat vuoden jatkoajan aikana ratkaisut työnantajan heikennystavoitteisiin, jotka ovat olleet pöydässä tällä neuvottelukierroksella.

Paperiliiton hallituksen mielestä Metsäteollisuuden esitys halventaa työntekijöitä.

Paperiliiton hallitus päätti, että paperiteollisuuden työpaikoilla keskeytetään paikallinen yhteistoiminta työntekijä- ja työnantajaosapuolten välillä maanantaista alkaen. Lisäksi Paperiliitto kohottaa valmiutta mahdollisen työtaistelun varalta. Hallitus kävi tänään läpi liiton työtaisteluohjeita ja teki lakkoavustuksen maksamista koskevat päätökset.

Paperiliiton nettisivujen mukaan paperiliittolaisia luottamushenkilöitä on kutsuttu koolle ensi viikolla konserneittain työehtosopimustilanteen takia.

Paperiliitto ja Metsäteollisuus ry ovat käyneet työehtoneuvotteluja toukokuusta lähtien. Nykyisen työehtosopimuksen sopimuskausi päättyi viime viikonloppuna. Seuraavaa neuvotteluaikaa osapuolten välillä ei ole sovittuna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.