Paperiteollisuuden toimihenkilöt uhkaavat viikon työnseisauksella

Paperiteollisuuden toimihenkilöt varoittavat työnseisauksesta, kertoo valtakunnansovittelija Minna Helle. Ammattiliitto Pron ilmoittama viikon mittainen työnseisaus alkaisi keskiviikkona tammikuun 17. päivä. Lisäksi Pro kertoo, että paperiteollisuuden toimihenkilöiden ylityökielto alkaa tänään kello 14. Työtaistelutoimet koskevat liiton mukaan noin 3 000:a toimihenkilöä.

Pron ja Metsäteollisuuden välinen toimihenkilösopimus päättyi marraskuun lopussa, eikä osapuolten neuvotteluissa ole saavutettu yksimielisyyttä. Erimielisyyttä on erityisesti palkkaratkaisusta.

Pro kertoo ajaneensa neuvotteluissa kaikille maksettavaa yleiskorotusta ja paikallisesti sovittavaa erää, mutta työnantajaosapuolen ehdottama palkkaratkaisu ei ole ollut tyydyttävä.

– Alalla on eletty erinomaisen tuottavuuden kasvun ja jatkuvasti parantuvan kannattavuuden aikaa. Alan palkansaajille kuuluisi siis itse asiassa suuremmat palkankorotukset kuin muilla aloilla työskenteleville, sanoo paperiteollisuuden sopimusalavastaava Jari Uschanov tiedotteessa.

Valtakunnansovittelija Helle kertoo olevansa yhteydessä työriidan osapuoliin.