Parkman ja Easypark tulevat Kuopioon: Puhelinpysäköinti alkaa marraskuussa

Kuopiolaiset voivat marraskuussa maksaa pysäköinnin myös mobiilisti älypuhelimella. Kaupungissa aloittavat toimintansa mobiilipysäköinnin palveluja tuottavat Parkman ja Easypark.

Molemmat palveluntuottajat aloittavat toimintansa ensi torstaina 10. marraskuuta. Sen jälkeen mobiilipysäköintiä voi käyttää Kuopion kaupungin alueilla, joissa maksullista pysäköintiä. Käytännössä mobiilipysäköinnin aloittaminen vaatii autoilijalta älypuhelimen ja maksukortin. Palvelu toimii mobiilisovelluksilla, jotka voi ladata sovelluskaupasta.

Pysäköinti Oy asennuttaa tällä viikolla kadunvarsiautomaatteihin mobiilimaksamisesta kertovat kyltit, jotka kertovat, missä mobiilimaksaminen on mahdollista. Asennus alkaa terveyskeskuksen automaatista ja etenee keskusta-alueelta eteenpäin. Työ jatkunee ensi viikolla, mutta on voimassa torstaista 10. päivä alkaen myös niillä alueilla, joista kyltti puuttuu. Ennakkoon asennetut kyltit huputetaan ja paljastetaan torstaina. Esimerkiksi Easyparkin ja Parkmanin mobiilisovelluksista näkyvät mobiilimaksamisen alueet.

Mobiilimaksaminen on tehty yhteistyössä kaupungin pysäköinninvalvonnan ja LeanIT:n kanssa.

LeanIT on suunnitellut ParkkiV-sovelluksen, jonka avulla valvonta on mahdollista yhden ohjelmiston kautta riippumatta, mikä taho tarjoaa mobiilipalvelua. Kyseinen palvelu on ensimmäinen Suomessa. Myös oikaisuvaatimukset kulkevat kyseisen sovelluksen kautta.

Perinteinen maksuvaihtoehto säilyy Kuopiossa edelleen mobiilimaksamisen rinnalla. Mahdolliset laitemuutokset voivat tulevaisuudessa vaikuttaa esimerkiksi kolikkomaksamiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.