PeeÄssä aikoo sulkea Niiralan ABC:n ja Siilinjärven Ravintolamaailman

Osuuskauppa PeeÄssä käynnisti tänään tiistaina yhteistoimintaneuvottelut Kuopiossa Niiralan Lähi ABC:lla ja Siilinjärven S-marketin yhteydessä toimivassa Ravintolamaailmassa. Suunnitelmissa on lakkauttaa yksiköt niiden taloudellisen kannattamattomuuden takia.

– Olemme yrittäneet eri keinoin saada toimintaa kannattavaksi, mutta siinä ei ole onnistuttu, PeeÄssän ravintoloista ja ABC-liikennemyymälöistä vastaava toimialajohtaja Ville Puustinen kertoo.

Yksittäisten toimipaikkojen tulokset ovat liikesalaisuuksia, joten esimerkiksi Niiralan ABC:n tappioiden suuruus ei ole julkista tietoa.

Yksiköiden sulkemisen ajankohta ei ole vielä tiedossa. Kesän ajan Niiralan ABC ja Siilinjärven S-Marketin ravintolamaailma ovat auki normaalisti.

– Vaihtoehtoja aletaan nyt selvittää ja ratkaisut tulevat elokuussa. Sulkemispäivät tarkentuvat siihen mennessä, Puustinen toteaa.

Yt-neuvottelujen piirissä on yhteensä 29 henkilöä. Puustinen kertoo, että irtisanomisia ei ole tarkoitus tehdä, vaan kaikille tullaan tarjoamaan työtehtäviä toisissa toimipaikoissa PeeÄssän sisällä.

– Molemmissa lakkautettavissa yksiköissä on hyvä ja ammattimainen työryhmä, Puustinen sanoo.

PeeÄssä suunnittelee Huuhankadulla sijaitsevan Salen siirtoa Niiralan ABC:n tiloihin.