PeeÄssän toimialajohtaja siirtyy Etelä-Karjalan Osuuskaupan seuraavaksi toimitusjohtajaksi

Osuuskauppa PeeÄssän toimialajohtaja Juha Riikola, 54, on nimitetty Etelä-Karjalan Osuuskaupan (Eekoo) toimitusjohtajaksi ensi heinäkuun alusta alkaen. Riikolan vastuualueeseen on kuulunut PeeÄssässä päivittäis- ja käyttötavarakauppa sekä öljypalvelu.

Riikola on toiminut S-ryhmän osuuskaupoissa eri johtotehtävissä vuodesta 1984 lähtien. Nykyisessä roolissaan hän on toiminut vuodesta 2009 alkaen. Hänen nykyisen vastuualueensa liikevaihto vuonna 2019 oli noin 500 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 1300.

Riikolan nimitys tuli ajankohtaiseksi, kun Eekoon nykyinen toimitusjohtaja Mervi Sillanpää-Jaatinen siirtyy uuteen elämänvaiheeseen ensi kesäkuun lopulla.

Toimitusjohtajan tehtävään oli yli 30 hakijaa.

– Hakijoita oli hyvin laajasti eri puolilta Suomea, niin S-ryhmän sisältä kuin ulkopuolelta. Valintaprosessi oli laaja ja monivaiheinen, kertoo Etelä-Karjalan hallintoneuvoston puheenjohtaja ja nimeämisvaliokunnan puheenjohtaja Kari Suninen.

Suninen sanoo, että Riikolalla on vahva näyttö vähittäistavarakaupan piirissä.

– Hänellä on lisäksi aktiivinen ote. Riikola on myös tunnettu ja pidetty täällä. Nyt hän ikään kuin palaa kotiin.

 

Riikola on aiemmin toiminut Eekoon kaupallisena johtajana kahdeksan vuotta. Hän on lähtöisin Rovaniemeltä ja tullut Kuopioon Joensuun ja Lappeenrannan kautta. Nyt sinne on taas muutto edessä, sillä hän aloittaa Eekoon palveluksessa jo kesäkuun alussa.

 – Toisaalta minulla on vähän haikea mieli lähteä hyvästä työpaikasta PeeÄssästä, mutta samaan aikaan tartun uuteen tehtävään intoa puhkuen. Toimitusjohtajan pesti on sellainen, että niitä on harvoin tarjolla. Tähän mahdollisuuteen piti tarttua, Riikola kertoo.

Hänen tavoitteensa on tuottaa osuuskaupan toiminta-ajatuksen mukaisesti etuja ja palveluita asiakasomistajille.

– Se tavoite on joka päivä pystyttävä lunastamaan. Kuopiosta jäi myönteinen mieli. Se on mukava paikka, ja savolaiset ovat hienoja ihmisiä.

Riikolan pojat Juuso ja Simo-Pekka ovat ammattijääkiekkoilijoita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.