Perinteinen pankkitoiminta toi tulosta

Kuopion Osuuspankin toimitusjohtaja Jaakko Ojanperä sanoo suoraan, että perinteinen pankkitoiminta on kunniassa. Vuosi 2008 oli Kuopion Osuuspankille hyvä, eivätkä edes maailmalta vyöryneet kielteiset talousuutiset näkyneet juurikaan pankin tulosluvuissa.

- Meillä varainhankinta perustuu talletuksiin ja lainoihin. Tietenkin on myös tukkurahaa, mutta sen osuus on vähäinen verrattuna joihinkin muihin pankkeihin. Tällaisen konservatiivista vähittäispankkitoimintaa harjoittavan pankin arvostus on noussut yhteiskunnassa. Se ja suomalaisuus ovat meidän kilpailuetumme, Ojanperä sanoo.

Pankin liikevoitto tippui viime vuonna 5,1 prosenttia edellisestä vuodesta ja oli 8,2 miljoonaa euroa. Ojanperän mukaan liikevoiton tippuminen selittyy sillä, että asiakkaille maksettiin bonuksia 2,3 miljoonaa euroa eli 0,9 miljoonaa euroa edellisvuotta enemmän.

- Bonusoikaistu tulos näyttää selvästi kasvua vuoteen 2007 verrattuna. Pankin korkokate kehittyi hyvin ja kulukasvu oli maltillista, Ojanperä myhäilee.

Pankin johto on erityisen tyytyväinen asiakasmäärän kasvuun. Määrä ylitti 60 000 asiakkaan rajan.

- Osuuspankille tuli vuoden aikana noin 3 900 uutta asiakasta, mikä johtuu pitkälti kilpailijoiden ajoittaisesta kompastelusta vuoden aikana. Nettomääräisesti vuoden 2008 lopussa oli noin 1150 asiakasta enemmän vuoden alkuun verrattuna, Ojanperä kertoo.

Omistajajäsenten määrä pysytteli lähellä 20 000.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.