Pieksämäelle satoja työpaikkoja kahdessa vuodessa

Uuteen Pieksämäen kaupunkiin on syntynyt satoja työpaikkoja sen kaksivuotisen historian aikana. Eniten työtilaisuuksia on tullut metallialan yrityksiin, mutta kasvua on monilla muillakin aloilla.

- On arvioitu, että sellaisia uusia työpaikkoja, joiden synnyssä olemme olleet vahvasti mukana, on saatu 200-300. Tarkasti tätä ei ole laskettu, arvioi elinkeinotoimesta vastaava kaupunginjohtaja Juha Nousiainen.

Nousiainen pitää vahvaa kehitystä monen tekijän summana. Kun yritykset ovat hyvässä kunnossa, on yleinen laskukausikin helpompi kohdata.

Lujitemuovialan yritys Eki Muovi laajentaa parhaillaan tilojaan, sillä tuulivoimalan kuorirakenteiden kysyntä on kasvanut huimasti.

Kasvuyritysten rintaman laajudesta kertoo myös se, että piakkoin Pieksämäellä aloittaa aluksi 70 ja myöhemmin 120 ihmistä työllistävä suurpesula.

Vahvasti toimintaansa ovat kehittäneet myös muun muassa metallialan yritys Naaraharju Oy, monella alalla toimiva Bovallius ja leipomoalan Moilas Oy.

>> Aiheesta lisää keskiviikon Savon Sanomissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Kysely: Maaseudun yritysten näkymät ovat synkentyneet – tulevat omistajanvaihdokset patoavat investointeja

Olvin ja Ponssen tuloskehitys parempi kuin pörssissä keskimäärin – kassavirta-analyysin tulos yllättää myönteisesti

Arto Tiitinen arvostaa yritysten ristiinpölytystä – "Välillä on hyvä heittää aivot narikkaan ja kuunnella metsän huminaa"

OP Pohjois-Savo lyhentää Leppävirran, Nilsiän, Siilinjärven ja Suonenjoen konttoreiden aukioloaikoja

Yhdysvallat ja Kiina pääsivät sopuun kauppaneuvotteluissa: sunnuntaille kaavaillut tullikorotukset peruuntuvat, Kiina lisää maataloustuotteiden ostoja

Bloombergin ja Financial Timesin lähteet: USA ja Kiina päässeet sopuun kauppaneuvotteluissa

EU jatkaa Venäjä pakotteita ratkaisuyrityksistä huolimatta

Euroopan keskuspankki mallaa strategiaansa ilmastokriisin vaatimuksiin – Lagarde piti talouden työkalupakkinsa avoinna ensiesiintymisessään EKP-pomona

Kasviliha-sanasta puhkesi riita, josta sanan lanseerannut Pouttu toivoo nyt hallinto-oikeuden ratkaisua: "Kasvilihasta voisi tehdä uuden hedelmälihan"

Naisjohtajien määrä suomalaisten pörssiyhtiöiden johdossa uuteen ennätykseen – kehitystä tukee aiempi nousu liiketoimintojen johtopaikoille

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.