Pieksämäen suurpesula valmistuu marraskuussa

Aluksi 70 ja myöhemmin 120 henkilöä työllistävän suurpesulan rakentaminen on alkanut Pieksämäellä maansiirtotöillä. Pesula nousee kaupunkitaajaman ja Naarajärven taajamien väliin.

Kaupungin kiinteistöpäällikkö Reijo Raitio kertoo, että pesulakiinteistö valmistuu marraskuun loppuun mennessä. Laitoksen rakennuttaa Pieksämäen kaupunki, joka investoi kohteeseen kaikkiaan 5,7 miljoonaa euroa.

Lisäksi Etola-yhtiöihin kuuluva Rusanen Tekstiilipalvelut Oy investoi muun muassa koneisiin ja laitteisiin suunnilleen saman verran.

Pesulakiinteistön urakkasopimukset allekirjoitettiin keskiviikkona. Pääurakoitsija on pieksämäkeläinen Rakennusliike U. Lipsanen, jolle maksetaan 3,6 miljoonaa euroa.

Noin 6 200 neliön pesulasta tulee Euroopan nykyaikaisin. Teknologian lähtökohtana ovat ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittavat ratkaisut. Esimerkiksi vettä kuluu vain puolet perinteisiin pesuloihin verrattuna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Google ilmoitti 10 miljardin dollarin investoinnista Intiaan – teknologiajätit tiivistävät kilpailua kehittyvästä markkina-alueesta

Euroopan komissio hyväksyi Alankomaiden miljardituen lentoyhtiö KLM:lle

Ruotsalainen Alfa Laval ostamassa Metson ja Outotecin yhdistymisen ulkopuolelle jääneen Neleksen – kaupan arvo on 1,7 miljardia euroa

Puukauppa kävi nihkeästi alkuvuonna – maaliskuusta lähtien kauppa on kuitenkin käynyt samaan tahtiin kuin vuosi sitten

Koronan vaimentamilla pörssiyhtiöillä kova paine kertoa näkymistään – tuloskaudesta odotetaan synkkää

Lentoyhtiö Emirates saattaa vähentää yhteensä jopa 9  000 työpaikkaa koronapandemian takia

Yhdysvaltain ja Ranskan digiverokiista jatkuu – USA julkisti uusia tullimaksuja 1,3 miljardin dollarin erälle ranskalaistuotteita

Tapahtumat kuin agenttiromaanista: Wirecardin maan alle painuneella johtajalla yhteyksiä salaisiin palveluihin – levitti tietoja Itävallassa ja Britanniassa

Asuntokaupat palasivat kesäkuussa edellisen vuoden tasolle – "Ostajien ja myyjien luottamus markkinaan on nyt palautunut"

Panimoliiton uudeksi johtajaksi Tuula Loikkanen – edeltäjä lähti ministerin erityisavustajaksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.