Pienemmät yliopistokaupungit houkuttavat asuntosijoittajia lähivuosina hyvällä vuokratuotolla, Helsinki jää kauas kärjestä

Parhaita vuokratuottoja etsivän asuntosijoittajan kannattaa suunnata katseensa pienempiin yliopistokaupunkeihin, ilmenee Pellervon taloustutkimuksen (PTT) laatimasta ennusteesta. Suomen Vuokranantajien kanssa julkaistun arvion mukaan vuosien 2019–2023 aikana houkuttelevimpia kaupunkeja asuntosijoittajille ovat Rovaniemi, Kuopio ja Oulu.

–  Pienemmistä yliopistokaupungeista on löydettävissä huomattavasti korkeampia vuokratuottoja kuin esimerkiksi Helsingistä tai Turusta, kertoo Suomen Vuokranantajien yhteiskuntasuhdepäällikkö Tuomas Viljamaa tiedotteessa.

Kaupunkien keskinäinen järjestys Vuokranantajien rankinglistauksessa riippuu paitsi vuokratuotosta, myös asuntojen arvonnoususta ja alueellisista tekijöistä.

Helsinki on houkuttelevimpien sijoituskohteiden listalla vasta yhdeksäntenä. Vuokratuotto on pääkaupungissa muihin vertailun kaupunkeihin nähden alhainen, mutta toisaalta sijoittajat saavat tuottoja Helsingistä asuntojen vahvasta arvonnoususta.

–  Asunto- ja vuokramarkkinoiden eriytyminen näkyy myös kaupunkien sisällä. Esimerkiksi Helsingin kantakaupunkiin ennustetaan noin neljän prosentin arvonnousua, kun taas pääkaupungin reunoilla arvonnousu jäänee alle kahteen prosenttiin. Jopa pääkaupunkiseudun reunoilla arvonkehitys voi olla negatiivista, toteaa Suomen Vuokranantajien lakimies Tarik Ahsanullah.

Parhaimman, yli kuuden prosentin vuokratuoton yksiöistä saa ennusteen mukaan lähivuosina Kajaanista ja Hämeenlinnasta. Asuntosijoittajien rankinglistalla Kajaani on kuitenkin vasta seitsemäntenä ja Hämeenlinna sijalla 20.

Eri kaupunkien näkymiä yksityisen vuokranantajan näkökulmasta käsittelevä tutkimus on tehty vuodesta 2013 alkaen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Nousu jatkui Wall Streetillä tiistaina

Kauppakamarikysely: Yritysten mielestä paikallisen sopimisen lisääminen ja työvoimakustannusten alentaminen parasta lääkettä Suomen kilpailukyvylle

Kauppakamarikysely: Yritysten mielestä paikallisen sopimisen lisääminen ja työvoimakustannusten alentaminen parasta lääkettä Suomen kilpailukyvylle

UPM aikoo sulkea Suomen vanhimman toiminnassa olevan vaneritehtaan Jyväskylässä – Teollisuusliitto vaatii, että UPM selvittää kaikki mahdollisuudet toiminnan jatkamiselle

Seurakuntien tulos romahtanut liki 20 miljoonalla alkuvuonna: "Tässä on poikkeuksellinen tilanne käsillä"

Marimekolle uusi luova johtaja – muutaman vuoden ajan designin johtamisen malli yhtiössä "ollut toisenlainen"

Kiinteistönvälittäjät näkevät asuntokaupan elpyneen toukokuussa, Hypon Brotherus on varovaisempi: "Kauppaluvut jäävät kymmeniä prosentteja edellisvuodesta"

Pörssikurssit nousivat Yhdysvalloissa mellakoinnin keskellä

Valmet Automotive käynnistää yt-neuvottelut lomautuksista – lomautusuhan alla 1  200 työntekijää 

Autojen ensirekisteröinnit puolittuivat toukokuussa – vuodesta tulossa kauppiaille 2000-luvun ankein

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.