Pitkälahden S-market pitää ovensa auki ympäri vuorokauden

Kauppojen ja kampaamoliikkeiden aukioloajat vapautuvat heti vuoden vaihteessa. Tasavallan presidentti vahvisti keskiviikkona lain, joka kumoaa vähittäiskaupan sekä parturi- ja kampaamoliikkeen aukioloajoista annetun lain. Muutos tulee voimaan perjantaina 1.tammikuuta.

Osuuskauppa PeeÄssä aikoo ottaa heti käyttöön aukiolojen vapautumisen. Toimitusjohtaja Tapio Kankaanpään mukaan aukiolojen vapautumiseen on varauduttu etukenossa (SS 23.12.).

– Pitkälahden S-market siirtyy ympärivuorokauden auki olevaksi joka päivä perjantaista alkaen. Muut PeeÄssän myymälät ensimmäisenä arkipäivänä, totesi Kankaapää.

Kankaanpään mukaan aukioloaikoja säädellään eri myymälätyypeissä kokemuksen perusteella. Prismat ovat arkisin auki iltayhteentoista ja sunnuntaisin iltayhdeksään.

Myös Suomen Lähikauppa aikoo pitää ison osan Siwoista ja Valintataloista auki heti uudenvuodenpäivänä.

– Siwat ja Valintatalot tunnetaan pitkistä aukioloajoistaan, joten ilman muuta haluamme käyttää hyödyksi mahdollisuuden palvella asiakkaita ilman aukiolorajoitteita. Olemme tarjonneet lisätyövuoroja vapaaehtoisuuden pohjalta ja pidämme mahdollisimman monta kauppaa auki heti ensi perjantaina, kertoo Suomen Lähikaupan markkinointi- ja kehitysjohtaja Jonas Stjernberg.

Kauppakeskuksessa tai vastaavassa myymäläkeskittymässä toimivan pienyrittäjän oikeus pitää liikkeensä suljettuna yhtenä päivänä viikossa kuitenkin säilyy ennallaan. Tätä koskeva säännös siirretään sopimattomasta menettelystä elinkeinotoiminnassa annettuun lakiin.

Elinkeinonharjoittaja voi jatkossa päättää vapaammin, milloin hän pitää liikkeensä auki. Uudistus on esimerkki sellaisesta mahdollistavasta sääntelystä, joka ei perustu lainsäätäjän käskyihin ja kieltoihin vaan elinkeinoelämää ja yrittäjyyttä edistävään joustavaan toimintatapaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Nyt se varmistui: kauppojen aukiolot vapautuvat