Pk-yritysbarometri: Varkaudessa usko kasvuun kaikkein vahvinta

Varkauden seudulla yrittäjät odottavat valtakunnan tasoa reilusti nopeampaa kasvua. Kasvun kautta he uskovat voivansa lisätä henkilökuntansa määrää ja luottavat myös siihen, että kannattavuus lisääntyy.

Tiedot käyvät ilmi Suomen Yrittäjien, Finnveran ja työ- ja elinkeinoministeriön tänään maanantaina julkistamasta Pk-yritysbarometrista, jossa selvitettiin suomalaisten pk-yritysten mielikuvia yleisestä suhdannekehityksestä ja oman yrityksen taloudellisesta kehityksestä.

Myös koko Pohjois-Savossa yrittäjät luottavat edelleen kasvuun. Mielipidettä kuvaava luku on merkittävästi korkeammalla kuin vuosi sitten, vaikkakaan ei yhtä korkealla kuin viime syksynä. Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Arto Nykänen epäilee pienen notkahduksen johtuvan viime syksynä vallinneesta korkeista odotuksista kehityshankkeiden suhteen.

– Alueellamme oli syksyllä vireillä paljon suuria kehityshankkeita, jotka eivät ole vielä muuttuneet teoiksi. Hankkeita on etenkin Kuopiossa, mikä luonnollisesti heijastuu koko maakuntaan. Investointiaikeiden suhteen yrittäjät ovat edelleen varovaisia, Nykänen toteaa.