Pohjois-Savon Osuuspankki vähentää 40 työpaikkaa - 8 irtisanottiin

Pohjois-Savon Osuuspankiki vähentää 40 työpaikkaa. Nyt päättyneiden yhteistoimintaneuvotteluiden piirissä oli lähes koko pankin henkilöstö.

Heistä 8 irtisanottiin. Tukipakettisopimuksella päättyi 16 työsuhdetta. Itse irtisanoutui 13 henkilöä. Siirtymäkauden määräaikaisissa tehtävissä jatkaa 3 työntekijää.

- Tehtävien väheneminen jäi ennakoitua pienemmäksi, koska pankin toiminta- ja palvelukyky haluttiin varmistaa myös pankin toimintatavan muutos- ja uudelleenorganisointitilanteessa, toteaa Pohjois-Savon Osuuspankin toimitusjohtaja Seppo Pääkkö pankin tiedotteessa.

Pankki aloitti yt-neuvottelut 23. maaliskuuta ja ne päättyivät 4. toukokuuta. Tuolloin pankista arveltiin, että työpaikkojen vähennystarve on 50.  Lopullisesti vähenevien työpaikkojen määrä varmistui 1. kesäkuuta.

- Yt-neuvotteluiden henki on ollut hyvä ja rakentava, tästä haluan esittää erityiset kiitokset neuvotteluissa mukana olleille henkilöstön edustajille. Olen tyytyväinen, että pankin henkilöstöä siirtyy OP Ryhmän keskitettyihin palveluihin. Näin työpaikat säilyivät Pohjois-Savossa ja samalla pankin ammattilaiset saivat mahdollisuuden edetä urallaan.

Pohjois-Savon Osuuspankin 9 konttorissa työskentelee jatkossa 195 asiantuntijaa.

Samalla OP Ryhmä kertoi laajentavansa OP tukipalveluidensa tuotantoa Kuopiossa. Yhtiön keskitettyyn luotto- ja vakuuspalveluun on rekrytoitu 10 henkilöä OP Ryhmän sisältä. Lisäksi yksi rekrytointi on vielä käynnissä. Työntekijät ovat aloittaneet tehtävässään 1. kesäkuuta.

Myös yhtiön puhelin ja verkkopalveluihin on rekrytoitu 10 henkilöä Kuoiossa.

- Nämä henkilöt ovat perehtymässä tehtäviinsä ja aloittavat työskentelyn puhelinpalvelussa juhannusviikolla, ryhmäpalveluiden keskitetystä palvelutuotannosta vastaava johtaja Tomi Pättö kertoo.

Pohjois-Savon Osuuspankista vähenee 50 työpaikkaa