Pohjois-Savon suhdanteisiin ei ole luvassa suuria muutoksia

Selvästi yli puolet pohjoissavolaisista yrityksistä teollisuuden, rakentamisen ja palveuiden aloilla arvoivat, että suhdannetilanne ja suhdannenäkymät ovat ennallaan. Suuria muutoksia lähikuukausien aikana ei siis ole odotettavissa. Tiedot käyvät ilmi Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n ja Kuopion alueen kauppakamarin keskiviikkona julkistamasta suhdannebarometristä.

– Aika harmaa suhdannejulkistus tällä kertaa. Näkymät ovat samanlaiset kuin aikaisemmin, eikä muutoksia juuri ole, Kuopion alueen kauppakamarin toimitusjohtaja Silja Huhtiniemi toteaa.

Selvää käännettä parempaan ei Pohjois-Savossa ole näkyvissä.

– Oma tuntumani kuitenkin on, että tunnelmat kauppakamarin jäsenyrityksissä ovat viime keväästä saakka olleet aikaisempaa myönteisemmät. Yrityskohtaiset erot ovat suuria, lisää hän.

Teollisuuden ja rakentamisen suhdannetilanne heikkeni kesän lopulla ja syksyn alussa. Lokakuussa saldoluku oli -26 kun se heinäkussa oli vielä nollassa.

Palvelualojen yritysten suhdannearvioissa ei ole tapahtunut suuria muutoksia alkusyksyn aikana. Suhdannetilannetta kuvaava saldoluku oli lokakuussa heikohko -36 kun vastaava oli heinäkuussa -38. Pohjois-Savon palvelualojen suhdanneodotukset ovat koko maan keskiaroa varovaisemmat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.