Pohjois-Savoon haetaan 5,7 miljoonan tukipakettia

Pohjois-Savon TE-keskus ja Pohjois-Savon liitto hakevat yhteensä 5,74 miljoonan euron tukipakettia Kollis-Savon, Varkauden ja Ylä-Savon rakennemuutosten aiheuttamien ongelmien lievittämiseen.

Ylä-Savossa työllisyyden parantamiseen tähtäävät toimenpiteet olisivat ennaltaehkäiseviä. Sen sijaan Koillis-Savolle ja Varkaudelle valtioneuvosto on jo myöntänyt äkillisen rakennemuutoksen alueen aseman suuren joukon ihmisiä jouduttua kerralla työttömiksi.

Paketista 4,25 miljoonaa euroa haetaan Euroopan aluekehitysrahoituksesta (EAKR) ja 1,49 miljoonaa euroa Euroopan sosiaalirahastosta (ESR). Jälkimmäisellä rahalla tuettaisiin Koillis-Savossa ja Ylä-Savossa irtisanottujen ja ulkoistettujen henkilöiden työllistymistä, kouluttautumista ja yrittäjyyteen ryhtymistä.

EAKR:n rahoilla toteutettavat hankkeet riippuvat Pohjois-Savon TE-keskuksen johtajan Kari Virrannan ja Pohjois-Savon maakuntajohtajan Jussi Huttusen mukaan siitä, paljonko haetusta rahasta Pohjois-Savoon saadaan. Kaikkein välttämättömimmiksi kaksikko linjaa suoraan Juankosken kartonkitehtaaseen ja siihen liittyviin jätevedenpuhdistamoon sekä biolämpövoimalaan liittyvät työt. Niihin on ryhdyttävä, ellei konkurssin tehneen Stromsdalin pesä löydä tehtaalle jatkajaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.