Pohjois-Savossa kasvu on koko maata parempaa

Talous kasvaa kohisten koko maassa, mutta Pohjois-Savossa kasvu on koko maata parempaa. Tiedot käyvät ilmi tuoreesta aluetalouskatsauksesta.

Yritysten liikevihto kasvoi Pohjois-Savossa viime vuonna 3,5 prosenttia, koko maassa kasvua oli 2,4 prosenttia. Maakuntien välisessä vertailussa Pohjois-Savo oli kärkijoukossa.

Ylä-Savon liikevaihto 2016 kiihtyi 5,2 prosentin kasvuun ja Sisä-Savo ylsi 4,9 prosenttiin. Kuopion seudulla kasvu oli 3,6 prosenttia ja Varkaudessa 2,3 prosenttia. Ainoastaan Koillis-Savossa liikevaihto laski 6,5 prosenttia.

Liikevaihdon kasvun vetureina olivat mekaaninen puutuoteteollisuus, rakentaminen ja sähkötekninen valmistus noin 10 prosentin kasvullaan. Myös metalliteollisuuden liikevaihdon kasvu jatkoi hyvällä 5 prosentin tasolla. Alan suurin ryhmä on metallituotteiden ja koneiden laitteiden valmistus (1,16 miljardia euroa), missä kasvua oli 4,5 prosenttia.

Teollisuuden viennin arvo on suurinta Ylä-Savon seudulla, viime vuonna vienti kasvoi 9,9 prosenttia. Ylä-Savo ohitti viime vuonna teollisuuden viennissä Varkauden, jossa vienti kasvoi 3,9 prosenttia.

Kuopion seudulla vienti heikkeni 9,2 prosenttia. Koko viennin arvossa Ylä-Savo nousi kärkeen Kuopion seudun ohi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.