Porin ja Seinäjoen lennot yhä hämärän peitossa

Porin ja Seinäjoen lentoyhteyksien jatko on yhä hämärän peitossa. Lentoyhtiö Wingo neuvotteli vasta Finavian kanssa kenttien palvelumaksuista. Blue 1 taas ilmoitti, ettei se ala lentää ainakaan Seinäjoelle. Porin ja Helsingin väliset lennot ovat Blue 1:llä yhä harkinnassa, mutta päätös niistä tehdään vasta ensi viikolla, sanoi Blue 1:n kaupallinen johtaja Juha Järvinen STT:lle.

Wingo kertoi viikonvaihteessa aloittavansa lennot Seinäjoelta Porin kautta Helsinkiin jo keskiviikkona. Finavia kuitenkin tiedotti tänään, ettei Wingo ole tehnyt sen kanssa palvelusopimusta.

- Wingo toimitti meille uuden lento-ohjelmansa vasta tänään. Laskemme nyt, kuinka paljon maksettavaa siitä kertyy, sanoi Finavian liiketoimintajohtaja Reijo Tasanen STT:lle iltapäivällä.

Finavian palveluehtojen mukaan lentoyhtiön pitää maksaa kentän käytöstä viikoksi etukäteen, jos ei muuta ole sovittu. Wingo ei ole Finavian mukaan noudattanut entistenkään maksurästien hoidosta sovittua ohjelmaa. Finavia keskeytti Wingon lennot viime keväänä juuri maksurästien vuoksi. Silloin niitä oli kertynyt noin 100 000 euroa.