Proxion osti Oulun CC Infran

Pieksämäkeläinen Proxion Oy on ostanut oululaisen, maanlaajuisesti toimivan CC Infra Oy:n koko osakekannan. Proxion on vuonna 2005 perustettu raideliikenteen asiantuntijapalveluita tuottava konserni. Proxionin liikevaihto on yhdistymisen jälkeen noin 8 miljoonaa euroa. Työntekijöitä on noin 70.

Proxionin toimitusjohtaja Matti Tervonen arvioi perjantaina, että uutta henkilöstöä palkataan jo keväällä.

– Proxion toimii liiketoimintakaupan jälkeen koko Suomen alueella ja erityisesti Pohjois-Suomen alueella yrityksen ote infra-hankkeissa vahvistuu, hän sanoo.

– Proxion tunnetaan alansa haastajana ja sellaisena pysymme. Kasvavien resurssien ansiosta voimme palvella asiakkaitamme entistä suuremmissa hankkeissa. Jatkossa voimme tarjota kaikki projektiin liittyvät palvelut yhdestä paikasta.

Vuonna 2008 perustettu CC Infra tarjoaa osaamistaan infra-hankkeiden ja rautateiden kunnossapidon projektinjohto- ja asiantuntijatehtävissä, uusien teknologioiden kehittämisessä ja käyttöönotossa sekä turvallisuus- ja koulutuspalveluissa.

– Tarvitaan uusia innovaatioita tehokkuudesta ja turvallisuudesta tinkimättä hallituksen puheenjohtaja Petri Puikkonen toteaa.

– Proxionin ja CC Infran osaamisalueet täydentävät toisiaan tuoden markkinoille uuden vaihtoehdon. Suomeen syntyy monipuolisesti rautatiealan kattava palveluyritys, CC Infran toimitusjohtaja Antti Haapalahti kertoo.

Proxion vahvisti koulutustarjontaansa hankkimalla joulukuussa Destia Rail Oy:ltä Rataopiston liiketoiminnan.